Introductie

De BI afdeling van het Spaarne Gasthuis is volop in ontwikkeling. Met onze data analyses bieden wij ondersteuning aan de organisatie in het nemen van belangrijke strategische beslissingen. Het Spaarne Gasthuis biedt ruimte aan een BI afdeling die kan groeien en innoveren.

We zijn op zoek naar BI specialisten met ervaring in de zorg die ons hierbij kunnen ondersteunen.


Organisatie

Het Spaarne Gasthuis is een modern en dynamisch ziekenhuis. Een 24-uurs bedrijf met 3 hoofdlocaties en 4 buiten poli's waar meer dan 4200 mensen werken. Alles wat we doen start met de wil om samen de best mogelijke zorg te leveren. We zijn een topklinisch ziekenhuis en bevinden ons in de voorhoede als het gaat om kwaliteit in de patientenzorg. Topzorg leveren dat betekent samenwerken. Zowel binnen als buiten het ziekenhuis delen we onze kennis en helpen en stimuleren we elkaar om het elke dag weer beter te doen. De zorg verandert en het is belangrijk dat we mee kunnen bewegen met de veranderende wensen, eisen en nieuwe technieken. Daarom blijven we leren en investeren in onze kennis en expertise. Per 22 maart 2015 zijn het Kennemer Gasthuis in Haarlem en het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp gefuseerd tot het Spaarne Gasthuis.  Eind 2016 is het Spaarne Gasthuis door weekblad Elsevier uitgeroepen tot een van de beste ziekenhuizen van Nederland.

Functie

De afdeling

De afdeling Business Intelligence (BI) afdeling maakt deel uit van de afdeling Informatie Zorg Technologie (IZT). Deze afdeling bestaat uit ca. 130 medewerkers van de teams Infrastructuur, Medische Techniek, Applicaties Zorg & Ondersteuning, Support, Business Intelligence, Informatiemanagement en Projecten & New Business. De afdeling adviseert de organisatie op tactisch en strategisch niveau over medische technologie, IT-systemen, ondersteuning van bedrijfsprocessen, communicatie en de technische infrastructuur. 

Het team Business Intelligence (BI) wordt gevormd door een team van 6 enthousiaste en deskundige specialisten en voorziet in een integrale informatievoorziening voor de gehele organisatie; van Raad van bestuur, managers financiën, medisch- en zorgmanagement tot managers ondersteunende diensten en overige interne klanten.

De functie

Ons ziekenhuis beschikt over enorm veel waardevolle data waarmee ons team informatievragen beantwoordt zoals: doorstroomtijden, bezettingen, aantal verrichte operaties en de kosten van dure geneesmiddelen. Ook verzorgen we onderbouwing voor business cases, data-aanleveringen t.b.v. wetenschappelijk onderzoek, ondersteuning bij jaarrekeningen en aanlevering van landelijke indicatoren.

Je gaat werken met diverse rapportagetools en data uit verschillende bronsystemen, waarvan het grootste deel uit ons ZIS Epic komt. Je kunt de vertaling maken van functionele behoefte naar data-specificaties. Jij zult ons team versterken met technische kennis van Datawarehouse-modellen en ETL en gaat ons helpen om deze waardevolle data volledig en tijdig in ons Datawarehouse beschikbaar te maken.

Een deel van jouw werkweek bestaat uit het beantwoorden van informatievragen. Daarnaast ben jij binnen ons team verantwoordelijk voor het beheren/monitoren van de ETL-processen. Dit proces en de bijbehorende Epic Cogito omgevingen hebben voor jou straks geen geheimen meer. Dit doe je in goede samenwerking met collega's uit andere teams van onze IZT-afdeling. Je bent de communicatieve schakel tussen beide teams en bouwt hiervoor een goede relatie op.

Sinds kort werken wij ook met een gestandaardiseerd Datawarehouse waarin onze financiële, HRM en productiedata is gecombineerd. In de nabije toekomst worden hier meer bronnen aan toegevoegd. Daarnaast zijn we recent gestart met de implementatie van een nieuwe moderne rapportagetool (Power BI), die ons ondersteunt om een data-gedreven organisatie te zijn.

Als teamlid zorg jij er voor dat we onze verladingsprocessen evalueren en optimaliseren, zodat we een betrouwbare dienstverlening blijven bieden aan onze klanten. We zijn gastvrij voor onze collega’s door het beantwoorden van informatievragen, welke dagelijks bij ons binnenkomen én verzorgen toegang tot benodigde stuurinformatie.

Je werkt mee in ons professionele en gezellige team, waarin we werken volgens agile methodiek. Zo bepalen we in onze dagelijkse stand-up de prioriteit en de werkverdeling. Je beantwoordt informatievragen van collega’s (management, medisch specialisten, verpleegkundigen, financial controllers) en weet de vraag achter de vraag te achterhalen. Je bent proactief en doet voorstellen aan het management om de technische processen onder onze dienstverlening te verbeteren.

Functie eisen

Het profiel

• Je beschikt over minimaal een afgeronde HBO-opleiding en hebt ervaring in een vergelijkbare functie

• Kennis van SQL Server, SQL Server Integration (SSIS), Analysis Services (SSAS)

• Ervaring met stored procedures en SQL queries

• Kennis van Caché databases is een pré

• Certificering Epic Cogito (Clarity) of bereid zijn om deze te behalen

• Goede beheersing van de Engelse taal voor communicatie met onze leverancier

• Bereidheid tot reizen voor het volgen van training bij Epic (V.S.)

• Het schrijven van complexe queries ligt jou goed

• Met jouw BI ervaring in zorginstellingen (ziekenhuizen, behandelcentra, etc.) begrijp je de complexe informatievragen van onze organisatie

• Je werkt zelfstandig en weet goed om te gaan met de vrijheid die je krijgt om je werkzaamheden in te delen.

• En tot slot: We vinden het belangrijk dat we met je kunnen lachen; humor en grappen, het mag bij ons


Aanbod

Het Spaarne Gasthuis is met zowel de auto (half uur vanuit Amsterdam) als met het OV (bus stopt voor de ingang) prima bereikbaar. Je kunt tegen een geringe vergoeding voor de deur parkeren.

Deze functie van Datawarehouse Specialist is ingedeeld in functiegroep 60 (CAO Ziekenhuizen). Dit houdt in maximaal € 4.466,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur) afhankelijk van je werkervaring. Op basis van opleiding en ervaring inschaling in functiegroep 55 of 60 (CAO Ziekenhuizen). Het is mogelijk om 4 x 9 uur te werken. Ook een parttime dienstverband en/of deels thuis werken is bespreekbaar.

Het dienstverband is voor bepaalde tijd, namelijk voor de duur van een jaar. Na deze periode is de intentie het dienstverband voor onbepaalde tijd voort te zetten.

Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) en het navragen van referenties maken deel uit van de selectie procedure.

Inlichtingen

Wil je meer informatie of heb je vragen, neem dan contact op met Gloria da Silva, dit kan ook buiten kantoortijden. 
Telefoonnummer 06-15074217 of per email g.dasilva@lectio.nl
Naast deze vacature zijn er regelmatig andere ICT vacatures bij het Spaarne Gasthuis. Spreekt het werken als ICT professional in een ziekenhuis je aan dan komen we graag met je in contact! 

Sollicitatie

Spreekt deze vacature je aan en wil je reageren, gebruik dan onderstaande link om te solliciteren.