Introductie

Als Business Intelligence team bevinden wij ons middenin de data-ontwikkelingen van het Spaarne Gasthuis. Met onze dienstverlening ondersteunen we de hele organisatie in het nemen van belangrijke operationele, strategische en tactische beslissingen. En in 2020 zijn wij klaar voor het (on)voorspelbare! We zijn daarom op zoek naar een data-freak met passie voor de zorg, die ons hierbij gaat helpen. 

Organisatie

Het Spaarne Gasthuis is een modern en dynamisch ziekenhuis. Een 24-uurs bedrijf met 3 hoofdlocaties en 4 buiten poli's waar meer dan 4200 mensen werken. Alles wat we doen start met de wil om samen de best mogelijke zorg te leveren. We zijn een topklinisch ziekenhuis en bevinden ons in de voorhoede als het gaat om kwaliteit in de patientenzorg. Topzorg leveren dat betekent samenwerken. Zowel binnen als buiten het ziekenhuis delen we onze kennis en helpen en stimuleren we elkaar om het elke dag weer beter te doen. De zorg verandert en het is belangrijk dat we mee kunnen bewegen met de veranderende wensen, eisen en nieuwe technieken. Daarom blijven we leren en investeren in onze kennis en expertise. Per 22 maart 2015 zijn het Kennemer Gasthuis in Haarlem en het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp gefuseerd tot het Spaarne Gasthuis. Eind 2016 is het Spaarne Gasthuis door weekblad Elsevier uitgeroepen tot een van de beste ziekenhuizen van Nederland.

Functie

De afdeling

Ons Business Intelligence (BI) team maakt deel uit van de afdeling Informatie Zorg Technologie (IZT). Deze afdeling bestaat uit de teams Infrastructuur, Medische Techniek, Applicaties Zorg & Bedrijfsvoering, Support, Business Intelligence, Informatiemanagement en Projecten. Dagelijks ondersteunen circa 130 professionals onze organisatie met medische technologie, IT-systemen, ondersteuning van zorgprocessen en bijbehorende infrastructuur. 

Ons BI-team wordt gevormd door 8 enthousiaste BI- specialisten en wij voorzien in een integrale informatievoorziening op gebied van zorg(productie), financiën, kwaliteit & veiligheid, telefonie en HR. We bieden diensten aan de hele organisatie; van medisch specialisten en zorgmanagement tot Raad van bestuur en onze academie voor onderzoek. We werken nauw samen met productowners uit de organisatie en business owners. 

Onze huidige producten en diensten bevinden zich op het traditionele, beschrijvende gebied van BI. We gebruiken hiervoor een nieuw Datawarehouse o.b.v. Microsoft technologie en o.a. Power BI voor visualisatie. We gaan deze dienstverlening uitbreiden met voorspellende oplossingen, die onze zorg verder helpen optimaliseren. 

Wat ga jij doen? 

Binnen Spaarne bestaan big data gerelateerde initiatieven, maar voor ons team is dit een onontgonnen gebied waarvan we de (on)mogelijkheden gaan ontdekken. Daarom zoeken we een ervaren data-held die dit speelveld betreedt en zelf vormgeeft. 

Je wordt in eerste instantie onderdeel van ons BI-team en neemt inhoudelijk leiding in de ontwikkeling van het data science proces en de IT ondersteuning daarvan. Hierbij kun je denken aan: data ingestion/ preparatie pipelines, engineering van benodigde data transformaties op een dataplatform, ontwikkeling van voorspelmodellen tot valorisatie van algoritmes in bedrijfsvoering en zorgdomein. Modellen zoals voorspellen van wondinfecties, te verwachte zorg en capaciteitsvraagstukken over in- & uitstroom van patiënten. 

Jij bent in de lead, dus aan jou de uitdaging om in actie te komen. Benodigde techniek, tools en kennis; jij kunt dit dromen en kunt dit samen met onze data-architect vormgeven in een concreet plan. 

We staan aan het begin van deze innovatie, daarom vul je bij aanvang jouw werkweek aan met traditionele BI-vragen. Het is aan jou om de data science beweging vorm te geven en daarmee in de nabije toekomst deze werkverdeling te veranderen. In al je enthousiasme neem je natuurlijk ook de organisatie mee in deze innovatie, je kunt je resultaten goed presenteren. 

Als BI-team beschikken we over data uit verschillende applicaties waarvan EPIC, ons ZIS/EPD, de belangrijkste databron is. Dagelijks wordt er veel nieuwe data gegenereerd, die voor ons beschikbaar is en gecombineerd kan worden met externe data. Jij gaat ons helpen deze data te prepareren en gebruiken om er voorspellende inzichten voor onze klant uit te halen. EPIC biedt mogelijkheden voor een platform om modellen direct onder te brengen in het zorgproces van de artsen. 

Kortgezegd: 

 • Jouw focus ligt op het ontwikkelen, implementeren en beheren van (voorspellende) datamodellen voor zorg en bedrijfsvoering. 
 • Je werkt mee aan het inrichten en vormgeven van deze voorspellende tak van BI en adviseert over geschikte techniek hiervoor. 
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van een data platform en engineering van data  
 • Je exploreert de data voorafgaand aan modellering, zoekt naar verbanden en patronen, visualiseert en presenteert aan onze klanten. 
 • Je legt de materie in heldere taal uit aan de organisatie, zowel aan managers als zorgprofessionals. 
 • Je hebt een voortrekkers rol en werkt nauw samen met je BI collega’s, zodat jullie als team deze kennis en innovatie goed borgen. 


Functie eisen

Jouw profiel 

 • Je beschikt over een afgeronde academische opleiding. 
 • Aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie. 
 • Aantoonbare ervaring met programmeertalen R en Python.
 • Ervaring met AI/ ML methodieken is een pré 
 • Met jouw ervaring in zorginstellingen (ziekenhuizen, behandelcentra, etc.) begrijp je de complexe informatievragen van onze organisatie. 
 • Bent creatief, neemt initiatief en bent goed in presenteren van je resultaten. 
 • Leergierig: nieuwe ontwikkelingen van machine learning en A.I., jij zit er bovenop. 

We vinden het belangrijk dat we met je kunnen lachen; humor en grappen, het mag bij ons! 


Aanbod

Het Spaarne Gasthuis is met zowel de auto (half uur vanuit Amsterdam) als met het OV (bus stopt voor de ingang) goed bereikbaar. Je kunt tegen een geringe vergoeding voor de deur parkeren.

Deze functie is ingedeeld in functiegroep 60 (CAO Ziekenhuizen). Dit houdt in maximaal € 4.682,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur) afhankelijk van je werkervaring. 

Mogelijkheid om 4 x 9 uur te werken en deels thuis werken is bespreekbaar 

Vakantietoeslag conform CAO (huidig: 8,33 %) 

Eindejaarsuitkering conform CAO 

Het dienstverband is voor bepaalde tijd, voor de duur van een jaar. Na deze periode is de intentie het dienstverband voor onbepaalde tijd voort te zetten. 

Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) en het navragen van referenties maken deel uit van de selectieprocedure

Inlichtingen

Wil je meer informatie of heb je vragen over deze vacature, neem dan contact op met Gloria da Silva, op telefoonnummer 06-15074217 of per email g.dasilva@lectio.nl

De werving voor deze vacature staat on hold. We zijn met enkele kandidaten in gesprek en verwachten de vacature met 1 van deze kandidaten te kunnen invullen. 

Naast deze vacature zijn er regelmatig andere ICT vacatures bij het Spaarne Gasthuis. Spreekt het werken als ICT professional in een ziekenhuis je aan dan komen we graag met je in contact! 


Sollicitatie

Spreekt deze vacature je aan en wil je reageren, gebruik dan onderstaande link om te solliciteren.