Introductie

Ben jij de data/ informatie architect die vandaag al het verschil wil maken voor de toekomstige zorgpraktijk van onze patiënten en zorgprofessionals? Wil jij data gedreven zorg mogelijk maken? Dan zoeken wij jou! 

Organisatie

Het Spaarne Gasthuis

Het Spaarne Gasthuis is een modern en dynamisch ziekenhuis. Een 24-uurs bedrijf, met 3 hoofdlocaties en 4 buiten-poli’s, waar meer dan 4200 mensen werken. Alles wat we doen, start met de wil om samen de best mogelijke zorg te leveren. We zijn een topklinisch ziekenhuis en bevinden ons in de voorhoede als het gaat om kwaliteit in patiëntenzorg.

Topzorg leveren, dat betekent samenwerken. Zowel binnen als buiten het ziekenhuis delen we onze kennis en helpen en stimuleren we elkaar om het elke dag weer beter te doen.

De zorg verandert en het is belangrijk dat we mee kunnen bewegen met de veranderende wensen, eisen en nieuwe technieken. Daarom investeren we in onze kennis en expertise en blijven we leren. In ons ziekenhuis is alle ruimte voor onderzoek, persoonlijke ontwikkeling en opleiding. Dat geeft patiënten het vertrouwen in goede handen te zijn en jou de kans om te groeien. In een prettige werkomgeving met professionele en gepassioneerde collega’s. We geven elkaar het vertrouwen en de ruimte om nieuwe ideeën vorm te geven. Dat vraagt om verantwoordelijkheidsgevoel en een actieve rol van ons allemaal. Ook van jou.

Functie

De afdeling

Je komt te werken binnen de afdeling Informatie- & Zorg Technologie (IZT) in het team Informatiemanagement. Deze afdeling bestaat uit ca.130 medewerkers van de teams Infrastructuur, Medische Techniek, Applicaties Zorg & Ondersteuning, Support, Business Intelligence, Informatiemanagement en Projecten & New Business. De afdeling adviseert de organisatie op tactisch en strategisch niveau over medische technologie, IT-systemen, ondersteuning van bedrijfsprocessen, communicatie en de technische infrastructuur.

In de nieuwe zorgstrategie van het SG staat samenwerken in het (boven) regionale zorgnetwerk centraal. Naadloze overdracht en samenwerking tussen een veelheid aan zorgaanbieders is essentieel, waardoor de patiënt uitstekend wordt ondersteund, continu passend geïnformeerd is en zelf regie kan voeren samen met de betrokken zorgprofessionals. Business Intelligence, Clinical Intelligence (stuur) informatie en data gedreven werken zijn hierbij kernthema’s om de organisatie kwalitatief beter te maken, te zorgen voor reductie van kosten en transparantie te realiseren. Het team Informatiemanagement draagt zorg voor de vertaling van de zorgstrategie in de Informatiestrategie.

Het team Informatiemanagement is verantwoordelijk voor de samenhang in het gehele Informatiedomein, het vertalen van Zorgstrategie naar de I- en ICT-strategie en het doorlopend monitoren en vertalen van externe ontwikkelingen naar het Spaarne Gasthuis. Dat vraagt passende kennis van architectuur (technisch, EPD, BI/data), informatiebeveiliging, -analyse en implementeren/veranderen. Er heerst een open cultuur met een ontspannen sfeer, waar we elkaar graag uitdagen om de organisatie en onszelf te verbeteren.

De functie

Als data/ informatie architect sla je de brug in medische en bedrijfsondersteunende processen tussen de beschikbare en benodigde informatie. Je geeft richting aan de ontwikkeling van BI producten en adviseert de organisatie over de optimale inzet hiervan. Jij weet met jouw inzet van stuur- en management informatie analysemogelijkheden en AL/DATA science de waarde van data optimaal te benutten. Jouw rol hierbij is het inzichtelijk maken van data in bronsystemen. Samenwerking binnen het team Informatiemanagement, IZT en de zorg zijn hierbij essentieel. Jij weet de architectuurvisie actief uit te dragen en zorgt ervoor dat richtlijnen worden gevolgd, dat prioriteiten op juiste wijze tot stand komen en de BI architectuur en data governance worden gerealiseerd en bewaakt. Je toetst projecten en plannen aan het architectuurmodel en geldende richtlijnen en adviseert over haalbaarheid van projecten en oplossingen voor wijzigingen in het BI landschap. Tevens voer je risico- en impactanalyses uit, stel je technische standaarden, uitgangspunten en principes op die richting geven aan de selectie, de doorontwikkeling van het werkveld BI.Functie eisen

·       Je beschikt over WO werk- en denkniveau op gebied van Business Intelligence, (Medische) informatica of technische bedrijfskunde.

·       Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring met de toepassing van BI binnen de zorg.

·       Analyseren en structureren van complexe vraagstukken geeft je energie

·       Je hebt een scherp oog voor de vertaling naar de dagelijkse realiteit van onze zorgpraktijk naar technologische oplossingen.

·       Je hebt ervaring met het ontwikkelen van onderdelen van een enterprise architectuur (business-, applicatie-, data-architectuur), in het bijzonder BI architectuur.

·       Je kent de gebruikelijk methode en technieken op het gebied van architectuur, zoals TOGAF en ZiRA.

·       Pragmatisch en met een focus op heldere besluitvorming

·       Je weet zaken te onderbouwen en de kosten en risico’s voor de organisatie af te wegen.

·       Je denkt conceptueel en vanuit diverse invalshoeken.

·       Je volgt de (markt)ontwikkelingen binnen jouw vakgebied op de voet.

·       Resultaatgericht, proactief en communicatief sterk is binnen en buiten het team.

Aanbod

Het Spaarne Gasthuis is met zowel de auto (half uur vanuit Amsterdam) als met het OV (bus stopt voor de ingang) prima bereikbaar. Je kunt tegen een geringe vergoeding voor de deur parkeren.

Deze functie is ingedeeld in functiegroep 65 (CAO Ziekenhuizen). Dit houdt in maximaal € 5.257,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur) plus 13e maand afhankelijk van je werkervaring. Het is mogelijk om 4 x 9 uur te werken.afhankelijk van de leeftijd en werkervaring.

Het dienstverband is voor bepaalde tijd, namelijk voor de duur van een jaar. Na deze periode is de intentie het dienstverband voor onbepaalde tijd voort te zetten.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en het navragen van referenties maken deel uit van de selectieprocedure.


Inlichtingen

Wil je meer informatie of heb je vragen, neem dan contact op met Gloria da Silva, dit kan ook buiten kantoortijden. 
Telefoonnummer 06-15074217 of per email g.dasilva@lectio.nl


Naast deze vacature zijn er regelmatig andere ICT vacatures bij het Spaarne Gasthuis. Spreekt het werken als ICT professional in een ziekenhuis je aan dan komen we graag met je in contact! 

Sollicitatie

Spreekt deze vacature je aan en wil je reageren dan ontvangen wij graag je CV en motivatie via onderstaande link.