Introductie

Als team bevinden wij ons middenin de data gedreven ontwikkelingen van het Spaarne Gasthuis. Met onze dienstverlening ondersteunen we de hele organisatie in het nemen van belangrijke operationele, strategische en tactische beslissingen en gaan wij de stap maken naar het (on)voorspelbare! We zijn daarom op zoek naar een data-freak die ons hierbij gaat helpen. 

Organisatie

Het Spaarne Gasthuis is een modern en dynamisch ziekenhuis. Een bedrijf dat 24/7 werkt, op 3 hoofdlocaties en 4 buitenpoli’s. Meer dan 4200 mensen werken bij het Spaarne Gasthuis. Alles wat we doen, start met de wil om samen de best mogelijke zorg te leveren. We zijn een topklinisch ziekenhuis en bevinden ons in de voorhoede als het gaat om kwaliteit in patiëntenzorg.

Functie

Ons Business Intelligence & Analytics team maakt deel uit van de afdeling Informatie Zorg Technologie (IZT) en bestaat circa 130 medewerkers van expertise teams Infrastructuur, Medische Techniek, Functionele Vernieuwing en Beheer (Zorg & Bedrijfsvoering en BI/Analytics), Support, Informatiemanagement en Portfoliomanagement. IZT adviseert de organisatie op tactisch en strategisch niveau over medische technologie, IT-systemen, ondersteuning van bedrijfsprocessen communicatie en de technische infrastructuur. 

Ons team wordt gevormd door 8 enthousiaste BI- specialisten die voorzien in een integrale informatievoorziening. We geven de organisatie inzicht op het gebied van zorg(productie), financiën, kwaliteit & veiligheid, HR en onderzoek met klanten van medische specialisten en  zorgmanagement tot Raad van bestuur en onze academie. We werken nauw samen met productowners (PO) uit de organisatie en business owners (BO).

Onze huidige producten en diensten bevinden zich op het traditionele, beschrijvende gebied van BI. We gebruiken hiervoor een modern Datawarehouse o.b.v. Microsoft technologie en o.a. Power BI voor visualisatie. We gaan deze dienstverlening uitbreiden met voorspellende oplossingen, die onze zorg verder helpen optimaliseren. 

Wat ga jij doen? 

Binnen Spaarne bestaan big data gerelateerde initiatieven, maar voor ons team is dit een onontgonnen gebied waarvan we de (on)mogelijkheden gaan ontdekken. We staan nog aan het begin en daarom zoeken we een ervaren data-held. Je weet wat er nodig is om de kunst van data science goed te bedrijven en kunt dit vertalen naar concrete plannen en daden, zowel voor benodigde technologie als aanpak om samen met klanten concrete use cases te ontplooien. Benodigde techniek, tools en kennis; jij kunt dit dromen en kunt dit samen met onze data-architect vormgeven in een concreet plan.  

Je werkt in een team volgens Scrum werkwijze en weet handen en voeten te geven aan het data science proces en de IT-ondersteuning daarvan. Hierbij kun je denken aan data ingestion/ preparatie pipelines, engineering van benodigde data transformaties op een dataplatform, ontwikkeling van voorspelmodellen tot valorisatie van algoritmes in bedrijfsvoering en zorgdomein. Modellen zoals voorspellen van wondinfecties, te verwachte zorg en capaciteitsvraagstukken over in- & uitstroom van patiënten en ook optimaliseren van bedrijfsvoering. Jij weet samen met een PO de hoogtste toegevoegde waarde te bereiken met inzet van data science. 

Het is mede aan jou om de data science beweging vorm te geven en in al je enthousiasme neem je natuurlijk ook de organisatie mee in deze innovatie, je kunt je resultaten daarom goed presenteren. 

Als BI-team beschikken we over data uit verschillende applicaties waarvan EPIC, ons ZIS/EPD, de belangrijkste databron is. Dagelijks wordt er veel nieuwe data gegenereerd, die voor ons beschikbaar is en gecombineerd kan worden met externe data. Jij gaat ons helpen deze data te prepareren en gebruiken om er voorspellende inzichten voor onze klant uit te halen. EPIC biedt mogelijkheden voor een platform om modellen direct onder te brengen in het zorgproces van de artsen. 

Kortgezegd: 

 • Jouw focus ligt op het ontwikkelen, implementeren en beheren van (voorspellende) datamodellen voor zorg en bedrijfsvoering. 
 • Je werkt mee aan het inrichten en vormgeven van deze voorspellende tak van BI en adviseert over geschikte techniek hiervoor. 
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van een data platform en engineering van data  
 • Je exploreert de data voorafgaand aan modellering, zoekt naar verbanden en patronen, visualiseert en presenteert aan onze klanten. 
 • Je legt de materie in heldere taal uit aan de organisatie, zowel aan managers als zorgprofessionals. 
 • Je hebt een voortrekkers rol en werkt nauw samen met je BI collega’s, zodat jullie als team deze kennis en innovatie goed borgen. 


Functie eisen

 • Je beschikt over een afgeronde academische opleiding. 
 • Aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie. 
 • Aantoonbare ervaring met programmeertalen R en Python.
 • Ervaring met AI/ ML methodieken is een pré. 
 • Het is een pre indien je ervaring of affiniteit hebt met de gezondheidszorg.
 • Je bent creatief, neemt initiatief en bent goed in presenteren van je resultaten. 
 • Je bent leergierig: nieuwe ontwikkelingen van machine learning en A.I., jij zit er bovenop en kunt deze kennis delen binnen het team. 
 • We vinden het belangrijk dat we met je kunnen lachen; humor en grappen, het mag bij ons! 


Aanbod

Wat wij bieden

Deze functie is ingedeeld in functiegroep 60 (CAO Ziekenhuizen). Dit houdt in maximaal € 4.798,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur) afhankelijk van werkervaring.

Wat bieden we nog meer?

 • De werkweek kan in overleg flexibel worden ingedeeld, denk bijvoorbeeld aan een 9-urige werkdag (deels thuiswerken is bespreekbaar)
 • Het team is gehuisvest in het Spaarne Gasthuis locatie Hoofddorp, wat goed bereikbaar is met zowel de auto (half uur vanuit Amsterdam en Leiden) als met het OV (bus stopt voor de ingang)
 • 8,33% eindejaarsuitkering en 8,33% vakantiegeld
 • Korting op verschillende verzekeringen
 • Fikse korting op een nieuwe fiets via FiscFree
 • Toegang tot onze introductie-app waardoor je snel kennis maakt met het ziekenhuis
 • Wij vinden jouw ontwikkeling en vitaliteit belangrijk, daarom kan je als medewerker gebruikmaken van ons portaal Ik & Spaarnegasthuis

Een verklaring omtrent het gedrag en het navragen van referenties maken deel uit van de selectieprocedure. 

Inlichtingen

Wil je meer informatie of heb je vragen over deze vacature, neem dan contact op met Gloria da Silva, op telefoonnummer 06-15074217 of per email g.dasilva@lectio.nl

LECTIO Recruitment is opgericht in 2001. Wij bemiddelen ICT professionals naar vaste en tijdelijke banen bij diverse interessante opdrachtgevers in de Randstad. Ons klantenbestand is zeer gevarieerd, van klein tot groot, van ICT organisatie tot (semi) overheid instanties. Met het merendeel van onze klanten doen wij al vele jaren zaken. Wij zijn daardoor goed op de hoogte van hun wensen en de ontwikkelingen. Onze werkwijze is open en persoonlijk. Omdat wij de ICT markt goed kennen in combinatie met ons sterk regionale netwerk kunnen wij je uitstekend adviseren over de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Kortom wij ontvangen graag je CV en informeren je graag verder.

Sollicitatie

Spreekt deze vacature je aan en wil je reageren, gebruik dan onderstaande link om te solliciteren. Wij ontvangen je CV en brief graag voor 5 augustus 2021.