Introductie

Ben jij een functioneel beheerder met AFAS kennis en spreekt het je aan om mee te werken aan de implementatie van AFAS en verantwoordelijk te zijn voor applicaties die te maken hebben met de bedrijfsvoering dan komen wij graag met je in contact!

Organisatie

Per 22 maart 2015 zijn het Kennemer Gasthuis in Haarlem en het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp gefuseerd tot het Spaarne Gasthuis. Het Spaarne Gasthuis is één van de grootste topklinische opleidingsziekenhuizen (STZ) in Nederland. In het Spaarne Gasthuis wordt zorg verleend vanuit de visie dat de patiënt ‘te gast’ is. Gastvrijheid staat bij het Spaarne Gasthuis hoog in het vaandel. Het Spaarne Gasthuis gelooft in de kracht van sterke partnerships. Samen met de patiënten vult het Spaarne Gasthuis vanuit die overtuiging hun zorg zo prettig mogelijk in. Eind 2016 is het Spaarne Gasthuis door weekblad Elsevier uitgeroepen tot een van de beste ziekenhuizen van Nederland.

Functie

De afdeling

De afdeling functioneel beheer bedrijfsvoering maakt deel uit van Informatie en Zorg Technologie (IZT). IZT bestaat uit ca. 130 medewerkers van teams Infrastructuur, Medische Techniek, Applicaties Zorg & Ondersteuning (waaronder team bedrijfsvoering) Support, Business Intelligence, Informatiemanagement en Projecten & New Business. IZT adviseert de organisatie op tactisch en strategisch niveau over medische technologie, IT-systemen, ondersteuning van bedrijfsprocessen, communicatie en de technische infrastructuur.

Het team bestaat uit 14 collega's. Wij ontwikkelen voor en ondersteunen onze gebruikers zodat zij optimaal gebruik kunnen maken van onze applicaties voor het leveren van efficiënte zorg.

De functie

In deze functie van functioneel beheerder ben je primair verantwoordelijk voor de inrichting en het onderhoud van de applicaties ter ondersteuning van de bedrijfsvoering. Applicaties waar je hierbij aan kan denken zijn o.a. AFAS, OWS en Ultimo. Op basis van behoefte en ervaring wordt bepaald welke applicaties dit exact worden maar het primaire aandachtsgebied wordt ons ERP (AFAS). We zijn op dit moment bezig met de implementatie van AFAS dus een uitstekend moment om aan boord te komen! Je voert o.a. account gesprekken met de interne gebruikers, inventariseert behoeftes en vertaalt deze naar functionaliteiten. Door je ervaring en kennis van de processen kan je de eindgebruiker hierin maximaal ondersteunen. Tevens ben jij de intermediair tussen de eindgebruikers en leverancier. Je voert mede de regie over het ontwerpen, bouwen en testen van de door jou beheerde applicaties en je signaleert mogelijke verbeteringen. Je behandelt aanvragen van eindgebruikers, participeert in projecten en traint bijvoorbeeld de eindgebruikers. Kortom, een veelzijdige functie waarin je samen met het team gaat bouwen aan de verdere vormgeving en het gebruik van deze applicatie en waar je tevens processen verder optimaliseert en vormgeeft.


Functie eisen

Wie wij zoeken

 • Je beschikt over hbo-denkniveau en je hebt een aantal jaren ervaring als functioneel beheerder
 • Je hebt kennis van AFAS.

 • Je bent enthousiast en gedreven en bouwt graag mee aan de ontwikkeling van de applicatie en vindt het belangrijk om samen met het team de afdeling verder te professionaliseren.
 • Je bent communicatief vaardig en hebt een klantgerichte instelling
 • Probleemanalyse en procesdenken beschouw je als een uitdaging
 • Het is een pre als je aantoonbare kennis hebt van ASL, BISL/ FSM, Tmap en Agile werkvormen.

Aanbod

Wat wij bieden

Deze functie is ingedeeld in functiegroep 55 (CAO Ziekenhuizen). Dit houdt in maximaal € 4.227,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur) afhankelijk van werkervaring.

Wat bieden we nog meer?

 • Een op jou afgestemd inwerktraject in een uiterst dynamische werkomgeving
 • De werkweek kan in overleg flexibel worden ingedeeld, denk bijvoorbeeld aan een 9-urige werkdag (deels thuiswerken is bespreekbaar)
 • Het bedrijfsvoering team is momenteel gehuisvest in het Spaarne Gasthuis locatie Hoofddorp, wat goed bereikbaar is met zowel de auto (half uur vanuit Amsterdam en Leiden) als met het OV (bus stopt voor de ingang)
 • 8,33% eindejaarsuitkering en 8,33% vakantiegeld
 • Korting op verschillende verzekeringen
 • Fikse korting op een nieuwe fiets via FiscFree
 • Toegang tot onze introductie-app waardoor je snel kennis maakt met het ziekenhuis
 • Wij vinden jouw ontwikkeling en vitaliteit belangrijk, daarom kan je als medewerker gebruikmaken van ons portaal Ik & Spaarnegasthuis

Een verklaring omtrent het gedrag en het navragen van referenties maken deel uit van de selectieprocedure. 

Inlichtingen

Wil je meer informatie of heb je vragen over deze vacature, neem dan contact op met Gloria da Silva, op telefoonnummer 06-15074217, dit kan ook buiten kantoortijden, of per email g.dasilva@lectio.nl.

Ben je een ICT professional en benieuwd of er nog meer mogelijkheden zijn bij het Spaarne Gasthuis? Neem dan gerust contact op, we informeren je graag verder. 

LECTIO Recruitment is opgericht in 2001. Wij bemiddelen ICT professionals naar vaste en tijdelijke banen bij diverse interessante opdrachtgevers in de Randstad. Ons klantenbestand is zeer gevarieerd, van klein tot groot, van ICT organisatie tot (semi) overheid instanties. Met het merendeel van onze klanten doen wij al vele jaren zaken. Wij zijn daardoor goed op de hoogte van hun wensen en de ontwikkelingen. Onze werkwijze is open en persoonlijk. Omdat wij de ICT markt goed kennen in combinatie met ons sterk regionale netwerk kunnen wij je uitstekend adviseren over de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Kortom wij ontvangen graag je CV en informeren je graag verder.

Sollicitatie

Spreekt deze vacature je aan en wil je reageren, gebruik dan onderstaande link om te solliciteren.