Introductie

Uitwisseling van gegevens, samenwerking met andere zorgverleners, digitale innovatie. Wil jij het verschil maken voor de toekomstige zorgpraktijk van onze patienten en zorgprofessionals? Kom dan werken als Klinisch Informaticus binnen onze dynamische afdeling Informatie- en Zorg Technologie!

Organisatie

Het Spaarne Gasthuis

Het Spaarne Gasthuis is een modern en dynamisch ziekenhuis. Een 24-uurs bedrijf, met 3 hoofdlocaties en 4 buiten-poli’s, waar meer dan 4200 mensen werken. Alles wat we doen, start met de wil om samen de best mogelijke zorg te leveren. We zijn een topklinisch ziekenhuis en bevinden ons in de voorhoede als het gaat om kwaliteit in patiëntenzorg.

Topzorg leveren, dat betekent samenwerken. Zowel binnen als buiten het ziekenhuis delen we onze kennis en helpen en stimuleren we elkaar om het elke dag weer beter te doen.

De zorg verandert en het is belangrijk dat we mee kunnen bewegen met de veranderende wensen, eisen en nieuwe technieken. Daarom investeren we in onze kennis en expertise en blijven we leren. In ons ziekenhuis is alle ruimte voor onderzoek, persoonlijke ontwikkeling en opleiding. Dat geeft patiënten het vertrouwen in goede handen te zijn en jou de kans om te groeien. In een prettige werkomgeving met professionele en gepassioneerde collega’s. We geven elkaar het vertrouwen en de ruimte om nieuwe ideeën vorm te geven. Dat vraagt om verantwoordelijkheidsgevoel en een actieve rol van ons allemaal. Ook van jou. 

Functie

De afdeling

Je komt te werken binnen de afdeling Informatie- & Zorg Technologie (IZT). Hierin werken ruim 130 professionals, waaronder supportmedewerkers, functioneel en technisch beheerders, medisch technici, projectleiders, adviseurs en architecten. De afdeling adviseert de organisatie op tactisch en strategisch niveau over medische technologie, informatiesystemen, communicatie en de technische infrastructuur. Het, nog in opbouw zijnde, team Informatiemanagement is verantwoordelijk voor de samenhang in het gehele Informatiedomein, het vertalen van nieuwe Zorgstrategie naar de I-strategie, en het doorlopend vertalen van externe ontwikkelingen naar het Spaarne Gasthuis. Dat vraagt passende kennis van architectuur (technisch, processen, EPD, data), informatiebeveiliging, -analyse en implementeren/veranderen. Centraal in het team staan ‘stevige’ klinisch informatici, die bij uitstek de verbinding kunnen maken tussen zorgprofessionals en -processen, IT en regelgeving. Intensieve samenwerking met de recent benoemde CMIO én CNIO, en de sterke vakgroep Klinische Fysica is hierbij essentieel. Er heerst een open cultuur met een ontspannen sfeer, waar we elkaar graag uitdagen om de organisatie en onszelf telkens te verbeteren.

De functie

In de nieuwe zorgstrategie van het Spaarne Gasthuis staat samenwerken in het (boven)regionale zorgnetwerk centraal. Naadloze overdracht en samenwerking tussen een veelheid aan zorgaanbieders is essentieel, waardoor de patiënt uitstekend wordt ondersteund, continu passend geïnformeerd is en zelf regie kan voeren samen met de betrokken zorgprofessionals. 

Epic is in het Spaarne Gasthuis het kernsysteem voor het zorgproces waarvan de mogelijkheden steeds uitgebreider worden ingezet, ook in combinatie met de vele andere ondersteunende systemen. Ontwikkelingen t.a.v. de inzet van mobiele devices, apps en de opkomst van PGO’s vragen veel overzicht en sturing. De complexiteit rond dit geheel is hoog, en vergt een brede blik en expertise rond het geheel van zorgprocessen, data, technologie, informatiebeveiliging, cybersecurity en relevante regelgeving. 

Klinisch informatici zijn bij uitstek in staat om in dit uitdagende en snel ontwikkelende speelveld overzicht te krijgen, samenhang aan te brengen en concrete stappen uit te werken. Hierbij sta je als klinisch informaticus in uitstekende verbinding met eindgebruikers en andere stakeholders binnen en buiten de afdeling IZT. 

In de functie van klinisch informaticus maak je onderdeel uit van een groeiend team van nu 7 (inclusief een klinisch informaticus in opleiding) naar uiteindelijk ca. 15 collega’s. 

Takenpakket: 

  • Je formuleert beleid rond het IZT-domein waarin je interne en externe doelen en ontwikkelingen samenbrengt. 
  • Je definieert projecten, specificeert mee aan een ontwerp, en neemt initiatieven om de I-strategie concreet handen en voeten te geven. 
  • Je stimuleert betere sturing van de zorgprocessen binnen het Spaarne Gasthuis en in het regionale zorgnetwerk.
  • Je bent met allerlei vraagstukken tegelijk bezig; met jouw helikopterview weet je altijd het overzicht te bewaren, op samenhang te sturen en besluitvorming voor te bereiden. 
  • Je kunt de complexiteit communiceerbaar maken naar een breed publiek, om daarmee bewustzijn en begrip te vergroten en draagvlak te creëren bij zorgprofessionals en management.

Al met al een interessante en afwisselende functie binnen een veranderende en complexe organisatie!

Functie eisen

Je bent opgeleid als klinisch informaticus en/of je hebt een andere relevante opleiding afgerond en hebt aantoonbare ervaring in dit werkveld. Analyseren en structureren van complexe vraagstukken geeft je energie, en je hebt scherp oog voor de vertaling naar de dagelijkse werkelijkheid van onze professionals en patiënten. Je bent de sturende en structurerende kracht die veelkoppige zaken concreet weet te maken en verder brengt. 

Binnen de complexiteit van de zorg denk jij altijd in mogelijkheden, zie je kansen; blijven innoveren is wat jou drijft want het kan altijd beter en slimmer. Je bent een stevige gesprekspartner binnen en buiten het Spaarne Gasthuis, en hebt oog voor de effecten van eigen voorstellen en activiteiten op (onderdelen van) de organisatie en onze partners. Je kunt makkelijk schakelen tussen een veelheid aan gesprekspartners en werkt graag in een complexe innovatieve omgeving.

Aanbod

Het Spaarne Gasthuis is met zowel de auto (half uur vanuit Amsterdam) als met het OV (bus stopt voor de ingang) prima bereikbaar. Je kunt tegen een geringe vergoeding voor de deur parkeren.

Deze functie van Klinisch Informaticus is ingedeeld in functiegroep 65 (CAO Ziekenhuizen). Dit houdt in maximaal € 5.257,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur) afhankelijk van je werkervaring plus 13e maand. Het is mogelijk om 4 x 9 uur te werken. Een parttime dienstverband en/of (deels) thuis werken is bespreekbaar. 

Het dienstverband is voor bepaalde tijd, namelijk voor de duur van een jaar. Na deze periode is de intentie het dienstverband voor onbepaalde tijd voort te zetten.

Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) en het navragen van referenties maken deel uit van de selectie procedure.

Inlichtingen

Wil je meer informatie of heb je vragen over deze vacature, neem dan contact op met Gloria da Silva, dit kan ook buiten kantoortijden. Telefoonnummer 06-15074217 of per email g.dasilva@lectio.nl

Naast deze vacature zijn er regelmatig andere ICT vacatures bij het Spaarne Gasthuis. Spreekt het werken als ICT professional in een ziekenhuis je aan dan komen we graag met je in contact! 

Sollicitatie

Spreekt deze vacature je aan en wil je reageren, gebruik dan onderstaande link om te solliciteren. Wij ontvangen graag je CV met motivatie voor 11 februari 2019