Introductie

Ben jij de Portfoliomanager die wil bijdragen aan de transformatie richting een ‘data gedreven, digitaal ondersteunde netwerkorganisatie’ van het Spaarne Gasthuis? Dit door te bewaken dat we de juiste dingen op het juiste moment doen om zo de zorg voor patiënten beter te maken? Spreekt dit je aan dan zoeken wij jou!

Organisatie

Het Spaarne Gasthuis is een modern en dynamisch ziekenhuis. Een bedrijf dat 24/7 werkt, op 3 hoofdlocaties en 4 buitenpoli’s. Meer dan 4200 mensen werken bij het Spaarne Gasthuis. Alles wat we doen, start met de wil om samen de best mogelijke zorg te leveren. We zijn een topklinisch ziekenhuis en bevinden ons in de voorhoede als het gaat om kwaliteit in patiëntenzorg.

Functie

De afdeling

Als Portfoliomanager ben jij de meewerkend voorman/vrouw van het team Portfoliomanagement binnen IZT. Het team Portfoliomanagement speelt een centrale rol binnen de afdeling Informatie en Zorg Technologie (IZT) van het Spaarne Gasthuis. IZT bestaat uit ca. 140 medewerkers van expertiseteams Infrastructuur, Medische Techniek, Functioneel Vernieuwing en Beheer (Zorg, Bedrijfsvoering en BI/Analytics), Support, Informatiemanagement en Portfoliomanagement. IZT adviseert de organisatie op tactisch en strategisch niveau over medische technologie, IT-systemen, ondersteuning van bedrijfsprocessen, communicatie en de technische infrastructuur.

Er heerst een open cultuur met een ontspannen sfeer, waar we elkaar graag uitdagen om de organisatie en onszelf te verbeteren. Er zijn steeds meer vraagstukken in het ziekenhuis die vragen om ondersteuning van IZT. Om de organisatie hierbij van dienst te zijn, werken wij sinds dit jaar IZT-breed conform een agile werkvorm waar de Business Owner en Product Owner een belangrijke rol spelen in het prioriteren en de delivery. Daarin zijn we onze werkwijze nog continue aan het verbeteren.

De functie 

Als Portfoliomanager bewaak jij de centrale werkwijze ‘Agile Portfoliomanagement’ binnen IZT. Jouw team bestaat uit (sr.) Business Analisten en Scrum Masters die allen een breed ondersteunend of faciliterende rol hebben binnen het proces. Jij bent er als Portfoliomanager voor verantwoordelijk dat het proces goed wordt uitgevoerd en als onderdeel van de cultuur van de afdeling en het Spaarne Gasthuis continue wordt verbeterd.

Je stuurt zodanig dat het proces goed wordt doorlopen en besluiten op het juiste moment kunnen worden genomen binnen de iGovernance. Samen met jouw team zorg je dat IZT de juiste dingen op het juiste moment op de juiste wijze oppakt. Hierover legt jij verantwoording af naar het MT van IZT middels een end of sprint rapportage en kwartaalrapportage.

Als Portfoliomanager speel jij een belangrijke rol in de tactische en strategische besluitvorming rondom het Spaarne Gasthuis brede portfolio van IZT. In jouw rol wordt afgestemd en samen gestuurd met de programma managers van het Implementatie Jaarplan (Samen Vooruit) en de zorgmanager. Jij bewaakt hierbij de afdeling overstijgende belangen in het kader van de prioritering van de aanvragen en bent hiervoor op voorgang het escalatiekanaal voor de Product Owner.

Vanuit jouw rol als Portfoliomanager ben jij verantwoordelijk voor het uitdragen van de juiste werkwijze richting IZT, maar ook richting het huis / Business Owners en 2de /3de echelon. Daarbij is het van belang dat je op het juiste niveau verbindt met het zorgmanagement.


Functie eisen

Profiel

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding en ruime ervaring binnen ICT
 • Je hebt aantoonbare leiderschapservaring en weet hoe je een team kan laten groeien en in zijn kracht kan zetten
 • Je hebt aantoonbare ervaring met programma/ projectmanagement in een uitdagend stakeholderveld omgeving
 • Je bent communicatief sterk en je hebt overtuigingskracht. Je bent omgevingsbewust en organisatie-sensitief.
 • Je bent iemand die ervaring meebrengt vanuit een ICT- omgeving en termen als DevOps, ITIL en zijn jou bekend.
 • Je hebt humor waardoor we met je kunnen lachen en je brengt jouw team nader tot elkaar 
 • Je hebt kennis van Agile werken, bij voorkeur Scrum,
 • Kennis van verschillende analysetechnieken en Service Design is pre

Aanbod

Wat wij bieden

Deze functie is ingedeeld in functiegroep 65 (CAO Ziekenhuizen). Dit houdt in maximaal € 5.620,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur) afhankelijk van werkervaring.

Wat bieden we nog meer?

 • Een op jou afgestemd inwerktraject in een uiterst dynamische werkomgeving
 • De werkweek kan in overleg flexibel worden ingedeeld, denk bijvoorbeeld aan een 9-urige werkdag (deels thuiswerken is bespreekbaar)
 • Het team is momenteel gehuisvest in het Spaarne Gasthuis locatie Hoofddorp, wat goed bereikbaar is met zowel de auto (half uur vanuit Amsterdam en Leiden) als met het OV (bus stopt voor de ingang)
 • 8,33% eindejaarsuitkering en 8,33% vakantiegeld
 • Korting op verschillende verzekeringen
 • Fikse korting op een nieuwe fiets via FiscFree
 • Toegang tot onze introductie-app waardoor je snel kennis maakt met het ziekenhuis
 • Wij vinden jouw ontwikkeling en vitaliteit belangrijk, daarom kan je als medewerker gebruikmaken van ons portaal Ik & Spaarnegasthuis

Een verklaring omtrent het gedrag en het navragen van referenties maken deel uit van de selectieprocedure. 

Inlichtingen

Wil je meer informatie of heb je vragen over deze vacature, neem dan contact op met Gloria da Silva, op telefoonnummer 06-15074217 of per email g.dasilva@lectio.nl

Sluit deze vacature niet volledig aan maar spreekt het je wel aan om in een ziekenhuis te werken? Neem dan contact op of stuur een bericht. Niet alle vacatures worden gepubliceerd en er zijn regelmatig ICT vacatures bij het Spaarne Gasthuis. 

LECTIO Recruitment is opgericht in 2001. Wij bemiddelen ICT professionals naar vaste en tijdelijke banen bij diverse opdrachtgevers in de Randstad en zijn gespecialiseerd in ICT vacatures in de zorg. 

Sollicitatie

Spreekt deze vacature je aan en wil je reageren, gebruik dan onderstaande link om te solliciteren. We zijn gestart met de gesprekken voor deze vacature. Wil je toch nog reageren op deze vacature dan kan je het beste even contact opnemen.