Introductie

Heb jij veel ervaring met het onderzoeken, analyseren, beschrijven en implementeren van outsourcingstrajecten in grote, complexe omgevingen dan komen we graag met je in contact.

Organisatie

Het Spaarne Gasthuis

Het Spaarne Gasthuis is een modern en dynamisch ziekenhuis. Een 24-uurs bedrijf, met 3 hoofdlocaties en 4 buiten-poli’s, waar meer dan 4200 mensen werken. Alles wat we doen, start met de wil om samen de best mogelijke zorg te leveren. We zijn een topklinisch ziekenhuis en bevinden ons in de voorhoede als het gaat om kwaliteit in patiëntenzorg.

Topzorg leveren, dat betekent samenwerken. Zowel binnen als buiten het ziekenhuis delen we onze kennis en helpen en stimuleren we elkaar om het elke dag weer beter te doen.

De zorg verandert en het is belangrijk dat we mee kunnen bewegen met de veranderende wensen, eisen en nieuwe technieken. Daarom investeren we in onze kennis en expertise en blijven we leren. In ons ziekenhuis is alle ruimte voor onderzoek, persoonlijke ontwikkeling en opleiding. Dat geeft patiënten het vertrouwen in goede handen te zijn en jou de kans om te groeien. In een prettige werkomgeving met professionele en gepassioneerde collega’s. We geven elkaar het vertrouwen en de ruimte om nieuwe ideeën vorm te geven. Dat vraagt om verantwoordelijkheidsgevoel en een actieve rol van ons allemaal. Ook van jou.

De afdeling 

De afdeling Informatie- en Zorg Technologie (IZT) is verantwoordelijk is voor de Informatie Technologie binnen het ziekenhuis en speelt een cruciale rol in het realiseren van de informatie- en ICT ambities van het Spaarne Gasthuis. De afdeling IZT bestaat uit ruim 130 fte waaronder systeembeheerders, servicedesk medewerkers, werkplekbeheerders, functioneel applicatiebeheerders, technisch specialisten, informatiemanagement, BI-specialisten en projectleiders. De afdeling zorgt voor een stabiele informatievoorziening en een servicegerichte adequate dienstverlening. De afdeling heeft zichzelf grote doelen gesteld, zoals het verder positioneren en profileren van de afdeling binnen het ziekenhuis, het vergroten van de interne klant tevredenheid en het verkorten van de doorlooptijd van incidenten en meldingen.

Functie

De functie 

Binnen de afdeling IZT Operations wordt gestart met het project “slimme sourcing”. Er moet onderzocht en beschreven worden welke processen en activiteiten binnen de afdeling Informatie- en Zorg Technologie zouden kunnen worden uitbesteed. Welke voordelen hiermee te behalen zijn en wat het beste de strategie van het Spaarne Gasthuis ondersteund. Wij zijn op zoek naar een gedreven regisseur met visie op de inzet van ICT en informatievoorziening die beschikt over inhoudelijke kennis van de markt, de actuele ontwikkelingen en de aanbieders die binnen dit verschillende marktsegmenten actief zijn.

Takenpakket: 

 • Signaleren en analyseren van de mogelijkheden binnen de ICT infrastructuur om de kwaliteit, beschikbaarheid en veiligheid te verbeteren
 • Deze mogelijkheden vertalen naar verschillende sourcing strategieën
 • Vaststellen binnen welke processen en activiteiten voordelen kunnen worden behaald middels sourcing
 • Beschrijven van de business cases die nodig zijn om te komen tot verschillende sourcings trajecten
 • Zorgdragen voor de aansluiting van interne processen op externe leveranciers
 • Businesscases regelmatig herijken bij voortgang in de sourcingstrajecten
 • Opstellen van longlist en shortlist van leveranciers (per deelgebied)
 • Begeleiden van proces van leverancierskeuze 
 • Opstellen tijdspad onderliggende projecten 
 • Regisseren van de uitvoering van deelprojecten
 • Evaluatie en rapportage

Functie eisen

Profiel:

 • Een relevante hbo / academische opleiding met kennis van ICT en/of informatiemanagement, informatiebeveiligingswetgeving, organisatie(processen) en applicatiebeheerprocessen.
 • Aantoonbare ervaring als eindverantwoordelijke of projectmanager van een succesvolle begeleiding bij een ICT sourcing-traject 
 • Vakinhoudelijke kennis op het gebied van ICT, ICT infrastructuren, Cloud technologie en sourcing. 
 • Aantoonbare ervaring in het leiden en begeleiden van veranderingstrajecten.
 • Uitstekende en actuele kennis van de markt en de aanbieders die actief zijn. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied.
 • Je bent in staat een brug te slaan tussen ICT en de organisatie.
 • Je bent proactief, hebt goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, staat stevig in je schoenen en durft beslissingen te nemen.
 • Je bent ondernemend, initiatiefrijk, zelfstartend, resultaatgericht en relatiegericht en je voelt je thuis in een complexe werkomgeving.
 • In jouw werkzaamheden kun je schakelen op verschillende niveaus binnen de organisatie en weet jij hoe je mensen kunt inspireren en mee kunt nemen.


Aanbod

Het Spaarne Gasthuis heeft hoofdvestigingen in Haarlem en Hoofddorp, de afdeling IZT heeft haar kantoor in Hoofddorp, waarvandaan je de meeste dagen werkzaam zal zijn. Beide hoofdvestigingen zijn met zowel de auto (half uur vanuit Amsterdam) als met het OV (bus stopt voor de ingang) prima bereikbaar. Je kunt tegen een geringe vergoeding voor de deur parkeren.


Deze functie is ingedeeld in functiegroep 60 (CAO Ziekenhuizen).

Dit houdt in maximaal € 4.798,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur) afhankelijk van je werkervaring. Het is mogelijk om 4 x 9 uur te werken. Thuis werken is uiteraard bespreekbaar, en gebruikelijk in deze tijd.

Naast je salaris ontvang je ook 8,33% eindejaarsuitkering en 8,33% vakantiegeld.


Het dienstverband is voor bepaalde tijd, namelijk voor de duur van een jaar. Na deze periode is de intentie het dienstverband voor onbepaalde tijd voort te zetten.


Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en het navragen van referenties maken deel uit van de selectieprocedure.

Inlichtingen

Wil je meer informatie of heb je vragen over deze vacature, neem dan contact op met Gloria da Silva, op telefoonnummer 06-15074217, dit kan ook buiten kantoortijden. Of per email g.dasilva@lectio.nl

Naast deze vacature zijn er regelmatig andere ICT vacatures bij het Spaarne Gasthuis. Spreekt het werken als ICT professional in een ziekenhuis je aan dan komen we graag met je in contact! 


Sollicitatie

Spreekt deze vacature je aan en wil je reageren, gebruik dan onderstaande link om te solliciteren.