Introductie

Wij zijn op zoek naar een projectmanager met ervaring met infrastructurele projecten. 


Organisatie

Het Spaarne Gasthuis is een modern en dynamisch ziekenhuis. Een 24-uurs bedrijf met 3 hoofdlocaties en 4 buiten poli's waar meer dan 4200 mensen werken. Alles wat we doen start met de wil om samen de best mogelijke zorg te leveren. We zijn een topklinisch ziekenhuis en bevinden ons in de voorhoede als het gaat om kwaliteit in de patientenzorg. Topzorg leveren dat betekent samenwerken. Zowel binnen als buiten het ziekenhuis delen we onze kennis en helpen en stimuleren we elkaar om het elke dag weer beter te doen. De zorg verandert en het is belangrijk dat we mee kunnen bewegen met de veranderende wensen, eisen en nieuwe technieken. Daarom blijven we leren en investeren in onze kennis en expertise. Per 22 maart 2015 zijn het Kennemer Gasthuis in Haarlem en het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp gefuseerd tot het Spaarne Gasthuis.  Eind 2016 is het Spaarne Gasthuis door weekblad Elsevier uitgeroepen tot een van de beste ziekenhuizen van Nederland.

Functie

Je komt te werken binnen de afdeling Informatie- & Zorg Technologie (IZT). Hierin werken ruim 130 professionals, waaronder supportmedewerkers, functioneel en technisch beheerders, medisch technici, projectmanagers, adviseurs en architecten. De afdeling adviseert de organisatie op tactisch en strategisch niveau over medische technologie, informatiesystemen, communicatie en de technische infrastructuur. De bestaande hard- en software wordt actief beheerd om de adequate ondersteunende werking te garanderen en blijvend alle uitdagingen rond informatiebeveiliging te hanteren.

De projectmanagers zijn georganiseerd binnen de afdeling Projecten waar zes enthousiaste deskundigen met een creatieve blik werken aan projecten die de zorg een stap verder helpen. Binnen de afdeling heerst een open cultuur met een ontspannen sfeer, waar we elkaar graag uitdagen om de organisatie en onszelf telkens te verbeteren. Collegialiteit, klantgerichtheid, humor en een resultaatgerichte houding vinden we daarbij erg belangrijk.

De functie

Als projectmanager IZT ben je primair verantwoordelijk voor het realiseren van informatie- en zorgtechnologie gerelateerde projecten en begeleid je de organisatie bij ingrijpende veranderingen. In overleg met de opdrachtgever, interne klanten, afdelingshoofden en overige collega’s stel je gedetailleerde projectplannen op. Op basis hiervan bewaak je budget, fasering, doorlooptijd en doelstellingen van projecten en rapporteer je hierover op gestructureerde wijze. Je hebt een coördinerende rol en stuurt de projectmedewerkers aan. Je bent het eerste aanspreekpunt voor zowel de klant/opdrachtgever als het projectteam. 

Je zult met meerdere projecten tegelijk bezig zijn. Binnen de hectiek van de projecten ben je in staat overzicht te houden en zoom je waar nodig in op details. Je bent eventuele problemen voor of speelt hier adequaat op in. Je bent op de hoogte van de afdelings- en organisatie brede plannen binnen het Spaarne Gasthuis, weet wat de uitdagingen zijn en met welke risico’s rekening gehouden moet worden. Je kunt daardoor goed de impact bepalen van de projecten waar je mee bezig bent en toetst regelmatig of dit nog past binnen de doelstellingen. Je zorgt ervoor dat nieuwe processen en/of functionaliteiten binnen de organisatie na het afsluiten van het project overgedragen zijn en de monitoring op resultaten is opgenomen in de dagelijkse activiteiten.

Al met al een interessante en afwisselende functie binnen een veranderende en complexe organisatie die bolstaat van ambities!Functie eisen

Je beschikt aantoonbaar over HBO werk- en denkniveau. Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als projectleider binnen een ICT omgeving, liefst binnen de zorg. Daarnaast heb je ervaring met grote infrastructurele projecten. Je bent in het bezit van een projectmanagement opleiding of certificaat en hebt ruime ervaring in het projectmatig werken. Je bent in staat verschillende projectmethodieken (van Prince2 tot Agile) in te zetten, afhankelijk van wat het project vraagt. Het is een pre indien je ervaring hebt met projecten op het gebied van Business Intelligence.

Je vindt het leuk om samen met een team resultaat neer te zetten binnen een dynamische omgeving en bent zeer klantgericht. Je bent analytisch en kunt goed procesmatig denken. Je weet zaken snel concreet te maken zonder samenhang en overzicht te verliezen. Je kan goed onder tijdsdruk plannen en organiseren, bent daarin flexibel, maar ook daadkrachtig genoeg om besluiten te nemen. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en je beweegt je met gemak tussen de verschillende niveaus binnen de organisatie. Je bent enthousiast en gedreven en kan je (project)collega’s goed motiveren. Binnen de complexiteit van de zorg denk jij altijd in mogelijkheden maar je weet ook wat je grenzen zijn. Je hebt oog voor de effecten van beslissingen en activiteiten op (onderdelen van) de organisatie. En natuurlijk het allerbelangrijkste; je weet voortdurend binnen elk project het belang van de patiënt te bewaken!

Aanbod

Het Spaarne Gasthuis is met zowel de auto (half uur vanuit Amsterdam) als met het OV (bus stopt voor de ingang) prima bereikbaar. Je kunt tegen een geringe vergoeding voor de deur parkeren.Inlichtingen

Wil je meer informatie of heb je vragen, neem dan contact op met Gloria da Silva, dit kan ook buiten kantoortijden. 
Telefoonnummer 06-15074217 of per email g.dasilva@lectio.nl


Naast deze vacature zijn er regelmatig andere ICT vacatures bij het Spaarne Gasthuis. Spreekt het werken als ICT professional in een ziekenhuis je aan dan komen we graag met je in contact! 

Sollicitatie

Spreekt deze aanvraag je aan en wil je reageren, gebruik dan onderstaande link om te solliciteren.