Introductie

Ben jij een ervaringsdeskundige op het gebied van informatie- en zorgtechnologie gerelateerde projecten? En zoek jij een nieuwe uitdaging in een complexe en dynamische omgeving waar het organiseren van de best mogelijke zorg voor patiënten centraal staat? Kom dan werken als Projectmanager IZT bij het Spaarne Gasthuis!


Organisatie

Het Spaarne Gasthuis

Het Spaarne Gasthuis is een modern en dynamisch ziekenhuis. Een 24-uurs bedrijf, met 3 hoofdlocaties en 4 buiten-poli’s, waar meer dan 4200 mensen werken. Alles wat we doen, start met de wil om samen de best mogelijke zorg te leveren. We zijn een topklinisch ziekenhuis en bevinden ons in de voorhoede als het gaat om kwaliteit in patiëntenzorg.

Topzorg leveren, dat betekent samenwerken. Zowel binnen als buiten het ziekenhuis delen we onze kennis en helpen en stimuleren we elkaar om het elke dag weer beter te doen.

De zorg verandert en het is belangrijk dat we mee kunnen bewegen met de veranderende wensen, eisen en nieuwe technieken. Daarom investeren we in onze kennis en expertise en blijven we leren. In ons ziekenhuis is alle ruimte voor onderzoek, persoonlijke ontwikkeling en opleiding. Dat geeft patiënten het vertrouwen in goede handen te zijn en jou de kans om te groeien. In een prettige werkomgeving met professionele en gepassioneerde collega’s. We geven elkaar het vertrouwen en de ruimte om nieuwe ideeën vorm te geven. Dat vraagt om verantwoordelijkheidsgevoel en een actieve rol van ons allemaal. Ook van jou.

Functie

De afdeling

Je komt te werken binnen de afdeling Informatie- & Zorg Technologie (IZT). Hierin werken ruim 130 professionals, waaronder supportmedewerkers, functioneel en technisch beheerders, medisch technici, projectmanagers, adviseurs en architecten. De afdeling adviseert de organisatie op tactisch en strategisch niveau over medische technologie, informatiesystemen, communicatie en de technische infrastructuur. De bestaande hard- en software wordt actief beheerd om de adequate ondersteunende werking te garanderen en blijvend alle uitdagingen rond informatiebeveiliging te hanteren.

De projectmanagers zijn georganiseerd binnen de afdeling Projecten waar zes enthousiaste deskundigen met een creatieve blik werken aan projecten die de zorg een stap verder helpen. Binnen de afdeling heerst een open cultuur met een ontspannen sfeer, waar we elkaar graag uitdagen om de organisatie en onszelf telkens te verbeteren. Collegialiteit, klantgerichtheid, humor en een resultaatgerichte houding vinden we daarbij erg belangrijk.

De functie

Als projectmanager IZT ben je primair verantwoordelijk voor het realiseren van informatie- en zorgtechnologie gerelateerde projecten en begeleid je de organisatie bij ingrijpende veranderingen. In overleg met de opdrachtgever, interne klanten, afdelingshoofden en overige collega’s stel je gedetailleerde projectplannen op. Op basis hiervan bewaak je budget, fasering, doorlooptijd en doelstellingen van projecten en rapporteer je hierover op gestructureerde wijze. Je hebt een coördinerende rol en stuurt de projectmedewerkers aan. Je bent het eerste aanspreekpunt voor zowel de klant/opdrachtgever als het projectteam. 

Je zult met meerdere projecten tegelijk bezig zijn. Binnen de hectiek van de projecten ben je in staat overzicht te houden en zoom je waar nodig in op details. Je bent eventuele problemen voor of speelt hier adequaat op in. Je bent op de hoogte van de afdelings- en organisatie brede plannen binnen het Spaarne Gasthuis, weet wat de uitdagingen zijn en met welke risico’s rekening gehouden moet worden. Je kunt daardoor goed de impact bepalen van de projecten waar je mee bezig bent en toetst regelmatig of dit nog past binnen de doelstellingen. Je zorgt ervoor dat nieuwe processen en/of functionaliteiten binnen de organisatie na het afsluiten van het project overgedragen zijn en de monitoring op resultaten is opgenomen in de dagelijkse activiteiten.

Al met al een interessante en afwisselende functie binnen een veranderende en complexe organisatie die bolstaat van ambities!Functie eisen

Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding aangevuld met een projectmanagement opleiding of certificaat. Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als projectmanager binnen een ICT omgeving met informatie- en zorgtechnische projecten. Je bent in staat verschillende projectmethodieken (van Prince2 tot Agile) in te zetten, afhankelijk van wat het project vraagt. Je zet graag samen met een team resultaat neer binnen een dynamische omgeving en bent zeer klantgericht. Je bent analytisch en kunt goed procesmatig denken. Je weet zaken snel concreet te maken en samenhang en overzicht te behouden. Je plant en organiseert goed onder tijdsdruk, bent daarin flexibel, maar ook daadkrachtig genoeg om besluiten te nemen. Je bent enthousiast en gedreven en kan je (project)collega’s goed motiveren. En het allerbelangrijkste; je bewaakt binnen elk project voortdurend het belang van de patiënt!

Aanbod

Het Spaarne Gasthuis is met zowel de auto (half uur vanuit Amsterdam) als met het OV (bus stopt voor de ingang) prima bereikbaar. Je kunt tegen een geringe vergoeding voor de deur parkeren.

De functie Projectmanager is ingedeeld in functiegroep 60 (CAO Ziekenhuizen). Dit houdt in maximaal € 4.466,-- bruto per maand op fulltime basis (36 uur) plus 13e maand afhankelijk van je werkervaring. Het is mogelijk om 4 x 9 uur te werken.

Het dienstverband is voor bepaalde tijd, namelijk voor de duur van een jaar. Na deze periode is de intentie het dienstverband voor onbepaalde tijd voort te zetten.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en het navragen van referenties maken deel uit van de selectieprocedure.


Inlichtingen

Wil je meer informatie of heb je vragen, neem dan contact op met Gloria da Silva, dit kan ook buiten kantoortijden. 
Telefoonnummer 06-15074217 of per email g.dasilva@lectio.nl


Naast deze vacature zijn er regelmatig andere ICT vacatures bij het Spaarne Gasthuis. Spreekt het werken als ICT professional in een ziekenhuis je aan dan komen we graag met je in contact! 

Sollicitatie

Spreekt deze vacature je aan en wil je reageren, gebruik dan onderstaande link om te solliciteren.