Informeer een vriend over Scrum Master bij het Spaarne Gasthuis - Hoofddorp

Terug naar vacature details

 


Introductie

Vind je het leuk om aan de start van een Agile transitie te staan en de teams mee te nemen in het Agile gedachtengoed. En zoek jij een nieuwe uitdaging in een complexe en dynamische omgeving waar het organiseren van de best mogelijke zorg voor patiënten centraal staat? Kom dan werken als Scrum Master binnen ons ziekenhuis!

Organisatie

Het Spaarne Gasthuis is een modern en dynamisch ziekenhuis. Een bedrijf dat 24/7 werkt, op 3 hoofdlocaties en 4 buitenpoli’s. Meer dan 4200 mensen werken bij het Spaarne Gasthuis. Alles wat we doen, start met de wil om samen de best mogelijke zorg te leveren. We zijn een topklinisch ziekenhuis en bevinden ons in de voorhoede als het gaat om kwaliteit in patiëntenzorg.

Functie

Dit zijn wij  

Je komt te werken binnen de afdeling Informatie- & Zorg Technologie (IZT). Hier werken ruim 130 professionals, waaronder supportmedewerkers, functioneel en technisch beheerders, medisch technici, adviseurs en architecten. De afdeling adviseert de organisatie op tactisch en strategisch niveau over medische technologie, informatiesystemen, communicatie en technische infrastructuur. De bestaande hard- en software wordt actief beheerd om de adequate ondersteunende werking te garanderen en blijvend alle uitdagingen rond informatiebeveiliging te hanteren.

Als Scrum Master werk je binnen het team van Portfoliomanagement; dit team bestaat uit de Scrum Masters en Business (Informatie) Analisten en hebben gezamenlijk als doel om de Portfoliofunnel en bijbehorende werkwijze te ondersteunen. Binnen de afdeling heerst een open cultuur met een ontspannen sfeer, waar we elkaar graag uitdagen om de organisatie en onszelf telkens te verbeteren. Collegialiteit, klantgerichtheid, humor en een resultaatgerichte houding vinden we daarbij erg belangrijk.

Wat ga jij doen? 

Als Scrum Master zorg je ervoor dat de processen binnen het agile team in goede banen worden geleid. Eén van jouw belangrijkste taken is dan ook het team optimaal te laten presteren. Je coacht het team bij de uitvoer van opdrachten en zorgt ervoor dat de teamleden hun werk goed en volgens de agile methoden en waarden kunnen uitvoeren. Je bent faciliterend in het proces en schept randvoorwaarden waardoor het team zich volledig kan focussen op de opdracht en er geen onnodige vertraging wordt opgelopen. Naast dat je de focus op de ontwikkeling van het team hebt, ondersteun je de Product Owner met het inzichtelijk maken van het proces, het komen tot een duidelijke backlog en het creëren van toegevoegde waarde aan het product of thema.

Waarom is het interessant en uitdagend om te werken als Scrum Master binnen het Spaarne Gasthuis: 

 • Het Spaarne Gasthuis staat aan het begin van het Agile werken en hebt een belangrijke rol in het meenemen van de teams met de werkwijze. 
 • Je levert een actieve bijdrage aan het verder ontwikkelen van de (Agile) werkwijze;  
 • Je faciliteert de (belangrijke) rituelen zoals de kwartaalplanning met Product Owners en Business Owners; 

Agile werken is een nieuwe manier van werken binnen de IZT-afdeling en we staan aan het begin van dit dynamische proces. De afdeling is hierdoor volop in beweging en jij levert hier een actieve bijdrage aan door de afdeling te ondersteunen in het zetten van de volgende stappen. Je ondersteunt bij het optimaliseren en uitdragen van de verschillende agile werkwijze en je deelt je kennis binnen de teams en de gehele organisatie. Je promoot en introduceert waar nodig nieuwe gebruiken waarmee knelpunten verdwijnen en het proces soepeler verloopt. Je zoekt naar kansen voor verbetering binnen de gehele organisatie, creëert een mindset van continu verbeteren en draagt bij aan een positieve organisatiecultuur.

Functie eisen

Wie wij zoeken

 • Je hebt minimaal een afgeronde Hbo-opleiding en aantoonbare ervaring met agile werken, maar bent ook in staat in te spelen op niet-agile situaties door het kunnen vertalen en integreren van methodieken en frameworks zoals Prince2 en ITIL. 
 • Als persoon ben je te omschrijven als iemand die collega’s graag ondersteunt bij de uitvoering van hun rol binnen het team.
 • Je kunt goed luisteren, observeert en zorgt voor continue en open communicatie met de mensen om je heen.
 • Je kent en houdt rekening met de meningen en gevoeligheden binnen het team.
 • Je overbrugt tegenstellingen en zorgt dat iedereen zijn bijdrage kan leveren zodat draagvlak ontstaat.
 • Je bent creatief en komt uit jezelf met ideeën, oplossingen en voorstellen voor verbetering.
 • Je bent overtuigend door je enthousiasme en weet relevante argumenten in te brengen. 
 • Je hebt humor waardoor we met je kunnen lachen 

Aanbod

Wat wij bieden

Deze functie is ingedeeld in functiegroep 60 (CAO Ziekenhuizen). Dit houdt in maximaal € 4.798,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur) afhankelijk van werkervaring.

Wat bieden we nog meer?

 • Een op jou afgestemd inwerktraject in een uiterst dynamische werkomgeving
 • De werkweek kan in overleg flexibel worden ingedeeld, denk bijvoorbeeld aan een 9-urige werkdag (deels thuiswerken is bespreekbaar)
 • Het bedrijfsvoering team is momenteel gehuisvest in het Spaarne Gasthuis locatie Hoofddorp, wat goed bereikbaar is met zowel de auto (half uur vanuit Amsterdam en Leiden) als met het OV (bus stopt voor de ingang)
 • 8,33% eindejaarsuitkering en 8,33% vakantiegeld
 • Korting op verschillende verzekeringen
 • Fikse korting op een nieuwe fiets via FiscFree
 • Toegang tot onze introductie-app waardoor je snel kennis maakt met het ziekenhuis
 • Wij vinden jouw ontwikkeling en vitaliteit belangrijk, daarom kan je als medewerker gebruikmaken van ons portaal Ik & Spaarnegasthuis

Een verklaring omtrent het gedrag en het navragen van referenties maken deel uit van de selectieprocedure. 

Inlichtingen

Wil je meer informatie of heb je vragen over deze vacature, neem dan contact op met Gloria da Silva, op telefoonnummer 06-15074217, dit kan ook buiten kantoortijden of per email g.dasilva@lectio.nl 

Sluit deze vacature niet volledig aan maar spreekt het je wel aan om in een ziekenhuis te werken? Neem dan contact op of stuur een bericht. Niet alle vacatures worden gepubliceerd en er zijn regelmatig ICT vacatures bij het Spaarne Gasthuis. 

LECTIO Recruitment is opgericht in 2001. Wij bemiddelen ICT professionals naar vaste en tijdelijke banen bij diverse opdrachtgevers in de Randstad en zijn gespecialiseerd in ICT vacatures in de zorg. 

Sollicitatie

Spreekt deze vacature je aan en wil je reageren, gebruik dan onderstaande link om te solliciteren. 

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor 20 november 2021.