Introductie

Vind je het leuk om een agile team te coachen en ondersteunen? Krijg jij energie van het continu verbeteren van interactie, vaardigheden, processen en technieken? En zoek jij een nieuwe uitdaging in een complexe en dynamische omgeving waar het organiseren van de best mogelijke zorg voor patiënten centraal staat? Kom dan werken als Scrum Master binnen ons ziekenhuis!

Organisatie

Per 22 maart 2015 zijn het Kennemer Gasthuis in Haarlem en het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp gefuseerd tot het Spaarne Gasthuis. Het Spaarne Gasthuis is één van de grootste topklinische opleidingsziekenhuizen (STZ) in Nederland. In het Spaarne Gasthuis wordt zorg verleend vanuit de visie dat de patiënt ‘te gast’ is. Gastvrijheid staat bij het Spaarne Gasthuis hoog in het vaandel. Het Spaarne Gasthuis gelooft in de kracht van sterke partnerships. Samen met de patiënten vult het Spaarne Gasthuis vanuit die overtuiging hun zorg zo prettig mogelijk in. Eind 2016 is het Spaarne Gasthuis door weekblad Elsevier uitgeroepen tot een van de beste ziekenhuizen van Nederland.

Functie

Je komt te werken binnen de afdeling Informatie- & Zorg Technologie (IZT). Hier werken ruim 130 professionals, waaronder supportmedewerkers, functioneel en technisch beheerders, medisch technici, adviseurs en architecten. De afdeling adviseert de organisatie op tactisch en strategisch niveau over medische technologie, informatiesystemen, communicatie en technische infrastructuur. De bestaande hard- en software wordt actief beheerd om de adequate ondersteunende werking te garanderen en blijvend alle uitdagingen rond informatiebeveiliging te hanteren.

DIT GA JE DOEN

Als Scrum Master werk je binnen het team van Business Contact. Deze afdeling draagt zorgt voor het analyseren en vertalen van klantbehoeften naar een door IZT op te leveren product of dienst. Samen met de andere Scrum Masters en collega’s van Informatiemanagement en Business Intelligence wordt gezorgd dat de zorg een stap verder geholpen wordt. Binnen de afdeling heerst een open cultuur met een ontspannen sfeer, waar we elkaar graag uitdagen om de organisatie en onszelf telkens te verbeteren. Collegialiteit, klantgerichtheid, humor en een resultaatgerichte houding vinden we daarbij erg belangrijk.

Als Scrum Master zorg je ervoor dat de processen binnen het agile team in goede banen worden geleid. Eén van jouw belangrijkste taken is dan ook het team optimaal te laten presteren. Je coacht het team bij de uitvoer van opdrachten en zorgt ervoor dat de teamleden hun werk goed en volgens de agile methoden en waarden kunnen uitvoeren. Je bent faciliterend in het proces en schept randvoorwaarden waardoor het team zich volledig kan focussen op de opdracht en er geen onnodige vertraging wordt opgelopen. Naast dat je de focus op de ontwikkeling van het team hebt, ondersteun je de Product Owner met het inzichtelijk maken van het proces, het komen tot een duidelijke backlog en het creëren van toegevoegde waarde aan het product of thema.

Agile werken is een nieuwe manier van werken binnen de IZT-afdeling en we staan aan het begin van dit dynamische proces. De afdeling is hierdoor volop in beweging en jij levert hier een actieve bijdrage aan door de afdeling te ondersteunen in het zetten van de volgende stappen. Je ondersteunt bij het optimaliseren en uitdragen van de verschillende agile werkwijze en je deelt je kennis binnen de teams en de gehele organisatie. Je promoot en introduceert waar nodig nieuwe gebruiken waarmee knelpunten verdwijnen en het proces soepeler verloopt. Je zoekt naar kansen voor verbetering binnen de gehele organisatie, creëert een mindset van continu verbeteren en draagt bij aan een positieve organisatiecultuur.Functie eisen

  • Je hebt minimaal een afgeronde Hbo-opleiding en aantoonbare ervaring met agile werken, maar bent ook in staat in te spelen op niet-agile situaties door het kunnen vertalen en integreren van methodieken en frameworks zoals Prince2 en ITIL. 
  • Als persoon ben je te omschrijven als iemand die collega’s graag ondersteunt bij de uitvoering van hun rol binnen het team.
  • Je kunt goed luisteren, observeert en zorgt voor continue en open communicatie met de mensen om je heen.
  • Je kent en houdt rekening met de meningen en gevoeligheden binnen het team.
  • Je overbrugt tegenstellingen en zorgt dat iedereen zijn bijdrage kan leveren zodat draagvlak ontstaat.
  • Je bent creatief en komt uit jezelf met ideeën, oplossingen en voorstellen voor verbetering.
  • Je bent overtuigend door je enthousiasme en weet relevante argumenten in te brengen.

Aanbod

Wat wij bieden

Deze functie is ingedeeld in functiegroep 60 (CAO Ziekenhuizen). Dit houdt in maximaal € 4.798,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur) afhankelijk van werkervaring.

Wat bieden we nog meer?

  • Een op jou afgestemd inwerktraject in een uiterst dynamische werkomgeving
  • De werkweek kan in overleg flexibel worden ingedeeld, denk bijvoorbeeld aan een 9-urige werkdag (deels thuiswerken is bespreekbaar)
  • Het bedrijfsvoering team is momenteel gehuisvest in het Spaarne Gasthuis locatie Hoofddorp, wat goed bereikbaar is met zowel de auto (half uur vanuit Amsterdam en Leiden) als met het OV (bus stopt voor de ingang)
  • 8,33% eindejaarsuitkering en 8,33% vakantiegeld
  • Korting op verschillende verzekeringen
  • Fikse korting op een nieuwe fiets via FiscFree
  • Toegang tot onze introductie-app waardoor je snel kennis maakt met het ziekenhuis
  • Wij vinden jouw ontwikkeling en vitaliteit belangrijk, daarom kan je als medewerker gebruikmaken van ons portaal Ik & Spaarnegasthuis

Een verklaring omtrent het gedrag en het navragen van referenties maken deel uit van de selectieprocedure. 

Inlichtingen

Wil je meer informatie of heb je vragen over deze vacature, neem dan contact op met Gloria da Silva, op telefoonnummer 06-15074217 of per email g.dasilva@lectio.nl

LECTIO Recruitment is opgericht in 2001. Wij bemiddelen ICT professionals naar vaste en tijdelijke banen bij diverse interessante opdrachtgevers in de Randstad. Ons klantenbestand is zeer gevarieerd, van klein tot groot, van ICT organisatie tot (semi) overheid instanties. Met het merendeel van onze klanten doen wij al vele jaren zaken. Wij zijn daardoor goed op de hoogte van hun wensen en de ontwikkelingen. Onze werkwijze is open en persoonlijk. Omdat wij de ICT markt goed kennen in combinatie met ons sterk regionale netwerk kunnen wij je uitstekend adviseren over de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Kortom wij ontvangen graag je CV en informeren je graag verder.

Sollicitatie

Spreekt deze vacature je aan en wil je reageren, gebruik dan onderstaande link om te solliciteren. De sluitingsdatum voor deze vacature was 26 juli 2021 en we zijn gestart met de gesprekken. Indien je interesse hebt in deze vacature kan je contact opnemen dan kunnen we bespreken of het nog mogelijk is om te solliciteren en/of bekijken of er nog andere vacatures zijn bij het Spaarne Gasthuis die aansluiten.