Introductie

Als afdeling Functioneel Vernieuwing & Beheer bevinden wij ons middenin de applicatie- en data-ontwikkelingen van het Spaarne Gasthuis. We ondersteunen de hele organisatie met applicaties passend in hun zorg- of administratief proces én in het nemen van belangrijke operationele, strategische en tactische beslissingen gebaseerd op data uit die applicaties. We zoeken een collega die voor dit team verantwoordelijk is!

Organisatie

Het Spaarne Gasthuis is een modern en dynamisch ziekenhuis. Een bedrijf dat 24/7 werkt, op 3 hoofdlocaties en 4 buitenpoli’s. Meer dan 4200 mensen werken bij het Spaarne Gasthuis. Alles wat we doen, start met de wil om samen de best mogelijke zorg te leveren. We zijn een topklinisch ziekenhuis en bevinden ons in de voorhoede als het gaat om kwaliteit in patiëntenzorg.

Functie

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de teams Bedrijfsvoering en Business Intelligence & Analytics. De teamleider is verantwoordelijk voor het functioneren en ontwikkelen van het team in lijn met de strategie van het ziekenhuis (strategische personeelsplanning (SPP) en rapporteert hierover aan het afdelingshoofd. Hij of zij motiveert medewerkers, stimuleert hen tot persoonlijk leiderschap en inspireert hen, waardoor hun gestelde doelen worden behaald. Hij of zij richt zich op de korte en middellange termijn en helpt het team daarbij om zich te positioneren, te profileren en de innovatie en inspiratie te delen met de Product Owners (PO) en de rest van de organisatie. Daarnaast is de teamleider verantwoordelijk voor de kwaliteit van de huidige dienstverlening/ applicaties (Product Diensten Catalogus) en belegt hiervoor activiteiten bij de PO. Als teamleider bewaak je dat de PO voldoende tijd en kwaliteit besteed aan 2e-lijns beheer.

De afdeling

De afdeling Informatie en Zorg Technologie (IZT) bestaat uit ca. 130 medewerkers van expertiseteams Infrastructuur, Medische Techniek, Functioneel Vernieuwing en Beheer (Zorg, Bedrijfsvoering en BI/Analytics) Support, Informatiemanagement en Portfoliomanagement. IZT adviseert de organisatie op tactisch en strategisch niveau over medische technologie, IT-systemen, ondersteuning van bedrijfsprocessen, communicatie en de technische infrastructuur.


De twee teams samen bestaan uit 21 medewerkers (evt. groei naar 25). Het bedrijfsvoering team is verantwoordelijk voor o.a. het beheer op de ERP applicatie (AFAS), Ultimo, toegangscontrole systeem en Sharepoint. Beweging naar de cloud zal centraal staan de komende jaren. Het BI & Analytics team is verantwoordelijk voor alle informatieproducten voor tactische en strategische stuurinformatie en voorspellende inzichten zoals Artificial Intelligence.

We werken middels een Agile werkwijze waar Scrum en KanBan de boventoon voeren. Belangrijk is het neerzetten van het team binnen deze nieuwe werkwijze. De PO’s zijn verantwoordelijk voor vernieuwing en de teamleider voor beheer. Samen zorgen zij ervoor dat onze (zorg)professionals worden ondersteund met goed werkende en passende technologie. 

Functie eisen

 • Je bent minstens HBO geschoold en hebt aantoonbare leiderschapservaring 
 • Je brengt ervaring mee vanuit een ICT- omgeving en termen als DevOps en ITIL zijn jou bekend 
 • Met je coachende kwaliteiten ondersteun je het team en geef je mede invulling aan de veranderingen binnen de afdeling IZT 
 • Je staat stevig in je schoenen, hanteert verschillende leiderschap stijlen. Je kunt zowel knopen doorhakken als meegaan in het beeld van de professionals uit het team. 
 • Je houdt van een uitdaging binnen een veranderende omgeving.
 • Kennis van Agile werken, bij voorkeur Scrum, is een pré 
 • Affiniteit met Applicaties en data 
 • Je hebt humor waardoor we met je kunnen lachen en brengt jouw team nader tot  elkaar  


Aanbod

Wat wij bieden

Deze functie is ingedeeld in functiegroep 65 (CAO Ziekenhuizen). Dit houdt in maximaal € 5.620,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur) afhankelijk van werkervaring.

Wat bieden we nog meer?

 • Een op jou afgestemd inwerktraject in een uiterst dynamische werkomgeving
 • De werkweek kan in overleg flexibel worden ingedeeld, denk bijvoorbeeld aan een 9-urige werkdag (deels thuiswerken is bespreekbaar)
 • Het team is momenteel gehuisvest in het Spaarne Gasthuis locatie Hoofddorp, wat goed bereikbaar is met zowel de auto (half uur vanuit Amsterdam en Leiden) als met het OV (bus stopt voor de ingang)
 • 8,33% eindejaarsuitkering en 8,33% vakantiegeld
 • Korting op verschillende verzekeringen
 • Fikse korting op een nieuwe fiets via FiscFree
 • Toegang tot onze introductie-app waardoor je snel kennis maakt met het ziekenhuis
 • Wij vinden jouw ontwikkeling en vitaliteit belangrijk, daarom kan je als medewerker gebruikmaken van ons portaal Ik & Spaarnegasthuis

Een verklaring omtrent het gedrag en het navragen van referenties maken deel uit van de selectieprocedure. 

Inlichtingen

Wil je meer informatie of heb je vragen over deze vacature, neem dan contact op met Gloria da Silva, op telefoonnummer 06-15074217 of per email g.dasilva@lectio.nl

LECTIO Recruitment is opgericht in 2001. Wij bemiddelen ICT professionals naar vaste en tijdelijke banen bij diverse interessante opdrachtgevers in de Randstad. Ons klantenbestand is zeer gevarieerd, van klein tot groot, van ICT organisatie tot (semi) overheid instanties. Met het merendeel van onze klanten doen wij al vele jaren zaken. Wij zijn daardoor goed op de hoogte van hun wensen en de ontwikkelingen. Onze werkwijze is open en persoonlijk. Omdat wij de ICT markt goed kennen in combinatie met ons sterk regionale netwerk kunnen wij je uitstekend adviseren over de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Kortom wij ontvangen graag je CV en informeren je graag verder.

Sollicitatie

Spreekt deze vacature je aan en wil je reageren, gebruik dan onderstaande link om te solliciteren. Wij ontvangen je CV en brief graag voor 5 augustus 2021.