Introductie

Weet jij hoe je een team kan laten groeien en in zijn kracht kan zetten en wil jij samen met je team een bijdrage leveren aan de digitale transformatie binnen het Spaarne Gasthuis, om de zorg voor de patiënten beter te maken. Spreekt dit je aan dan zoeken wij jou!

Organisatie

Het Spaarne Gasthuis is een modern en dynamisch ziekenhuis. Een bedrijf dat 24/7 werkt, op 3 hoofdlocaties en 4 buitenpoli’s. Meer dan 4200 mensen werken bij het Spaarne Gasthuis. Alles wat we doen, start met de wil om samen de best mogelijke zorg te leveren. We zijn een topklinisch ziekenhuis en bevinden ons in de voorhoede als het gaat om kwaliteit in patiëntenzorg.

Functie

Wat ga je doen? 

Als teamleider heb je de opdracht om samen met een andere teamleider het team Zorg (EPIC) aan te sturen en te laten groeien in hun competenties.

Hier werken nu ca 40 medewerkers die hun werk doen in verschillende agile teams. Als teamleider durf je voorop te lopen en ziet elke verandering als uitdaging. Daarnaast speel jij een cruciale rol bij de procesvolwassenheid van de afdeling IZT in brede zin. 

Je bent samen met de andere teamleider verantwoordelijk voor het functioneren en ontwikkelen van het team in lijn met de strategie van het ziekenhuis en met de strategische personeelsplanning (SPP) en strategisch opleidingsplan (SOP) op jouw afdeling en rapporteert hierover aan het afdelingshoofd. Jij weet op basis van jouw ervaring hoe je je team het beste kan aansturen, meer coachend of begeleidend. Je stimuleert je medewerkers tot persoonlijk leiderschap wat het team weer inspireert om met elkaar de gestelde doelen te behalen. Kortom, je weet het beste uit de mensen binnen jouw team te halen.

Je richt je daarnaast op de kwaliteit van de huidige dienstverlening/ applicaties (Product Diensten Catalogus) en belegt hiervoor activiteiten bij de Product Owner (PO) maar komt ook met voorstellen om verandering door te voeren om zo met elkaar continue te verbeteren. Als teamleider bewaak je dat de Product Owner voldoende tijd en kwaliteit besteed aan 2e-lijns beheer.

Als teamleider richt je je zowel op de korte en middellange termijn en help je het team daarbij om zich te positioneren, te profileren en de innovatie en inspiratie te delen met de Product Owners en de rest van de organisatie. Zo draagt jouw team bij aan de beste zorg voor patiënten binnen ons ziekenhuis. Daarnaast ben jij een sparringspartner voor de verschillende Product Owners m.b.t. haalbaarheid van hun voorgestelde roadmap/ kwartaalplanning.

Dit zijn wij  

De afdeling Informatie en Zorg Technologie (IZT) bestaat uit ca. 140 medewerkers van expertiseteams Infrastructuur, Medische Techniek, Functioneel Vernieuwing en Beheer (Zorg, Bedrijfsvoering en BI/Analytics) Support, Informatiemanagement en Portfoliomanagement. IZT adviseert de organisatie op tactisch en strategisch niveau over medische technologie, IT-systemen, ondersteuning van bedrijfsprocessen, communicatie en de technische infrastructuur.

Het zorg team is verantwoordelijk voor EPIC, het elektronische patiënten dossier (EPD) van het Spaarne gasthuis. Daarnaast zit ook het onderdeel training in dit team; dit team is verantwoordelijk voor het neerzetten en onderhoud van de trainingen m.b.t. het EPD.

We werken middels een agile werkwijze waar Scrum en KanBan de boventoon voeren. Belangrijk is om deze nieuwe werkwijze te implementeren binnen het team. De PO’s zijn verantwoordelijk voor de delivery van zowel vernieuwing als beheer, voor de vernieuwing wordt de prioriteit vanuit de ‘business’ aangegeven en voor beheer wordt de prioriteit bepaald door de teamleider. Samen zorgen zij ervoor dat onze (zorg)professionals worden ondersteund met goed werkende en passende technologie. 

Functie eisen

Wie wij zoeken

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding en ruime ervaring binnen ICT
 • Je hebt aantoonbare leiderschapservaring en weet hoe je een team kan laten groeien en in zijn kracht kan zetten
 • Je bent iemand die ervaring meebrengt vanuit een ICT- omgeving en termen als DevOps, ITIL en zijn jou bekend. 
 • Je hebt humor waardoor we met je kunnen lachen en je brengt jouw team nader tot elkaar  
 • Kennis van Agile werken, bij voorkeur Scrum, is een pré 
 • Affiniteit met applicaties en data 


Aanbod

Wat wij bieden

Deze functie is ingedeeld in functiegroep 65 (CAO Ziekenhuizen). Dit houdt in maximaal € 5.620,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur) afhankelijk van werkervaring.

Wat bieden we nog meer?

 • Een op jou afgestemd inwerktraject in een uiterst dynamische werkomgeving
 • De werkweek kan in overleg flexibel worden ingedeeld, denk bijvoorbeeld aan een 9-urige werkdag (deels thuiswerken is bespreekbaar)
 • Het team is momenteel gehuisvest in het Spaarne Gasthuis locatie Hoofddorp, wat goed bereikbaar is met zowel de auto (half uur vanuit Amsterdam en Leiden) als met het OV (bus stopt voor de ingang)
 • 8,33% eindejaarsuitkering en 8,33% vakantiegeld
 • Korting op verschillende verzekeringen
 • Fikse korting op een nieuwe fiets via FiscFree
 • Toegang tot onze introductie-app waardoor je snel kennis maakt met het ziekenhuis
 • Wij vinden jouw ontwikkeling en vitaliteit belangrijk, daarom kan je als medewerker gebruikmaken van ons portaal Ik & Spaarnegasthuis

Een verklaring omtrent het gedrag en het navragen van referenties maken deel uit van de selectieprocedure. 

Inlichtingen

Wil je meer informatie of heb je vragen over deze vacature, neem dan contact op met Gloria da Silva, op telefoonnummer 06-15074217 of per email g.dasilva@lectio.nl

LECTIO Recruitment is opgericht in 2001. Wij bemiddelen ICT professionals naar vaste en tijdelijke banen bij diverse interessante opdrachtgevers in de Randstad. Ons klantenbestand is zeer gevarieerd, van klein tot groot, van ICT organisatie tot (semi) overheid instanties. Met het merendeel van onze klanten doen wij al vele jaren zaken. Wij zijn daardoor goed op de hoogte van hun wensen en de ontwikkelingen. Onze werkwijze is open en persoonlijk. Omdat wij de ICT markt goed kennen in combinatie met ons sterk regionale netwerk kunnen wij je uitstekend adviseren over de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Kortom wij ontvangen graag je CV en informeren je graag verder.

Sollicitatie

Spreekt deze vacature je aan en wil je reageren, gebruik dan onderstaande link om te solliciteren. Wij ontvangen je CV en brief graag voor 1 februari 2022.