Introductie

De BI afdeling van het Spaarne Gasthuis (SG) is volop in ontwikkeling. Met onze data analyses bieden wij ondersteuning aan de organisatie in het nemen van belangrijke strategische beslissingen. Het Spaarne Gasthuis biedt ruimte aan een BI afdeling die kan groeien en innoveren en aan te sluiten bij de ontwikkelingen in de markt. We zijn op zoek naar een BI specialist met ervaring in de zorg die ons hierbij kunnen ondersteunen.


Organisatie

Het Spaarne Gasthuis is een modern en dynamisch ziekenhuis. Een 24-uurs bedrijf met 3 hoofdlocaties en 4 buiten poli's waar meer dan 4200 mensen werken. Alles wat we doen start met de wil om samen de best mogelijke zorg te leveren. We zijn een topklinisch ziekenhuis en bevinden ons in de voorhoede als het gaat om kwaliteit in de patientenzorg. Topzorg leveren dat betekent samenwerken. Zowel binnen als buiten het ziekenhuis delen we onze kennis en helpen en stimuleren we elkaar om het elke dag weer beter te doen. De zorg verandert en het is belangrijk dat we mee kunnen bewegen met de veranderende wensen, eisen en nieuwe technieken. Daarom blijven we leren en investeren in onze kennis en expertise. Per 22 maart 2015 zijn het Kennemer Gasthuis in Haarlem en het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp gefuseerd tot het Spaarne Gasthuis.  Eind 2016 is het Spaarne Gasthuis door weekblad Elsevier uitgeroepen tot een van de beste ziekenhuizen van Nederland.

Functie

De afdeling

Het Business Intelligence (BI) team maakt deel uit van de afdeling Informatie Zorg Technologie (IZT). Deze afdeling bestaat uit ca. 130 medewerkers van de teams Infrastructuur, Medische Techniek, Applicaties Zorg & Ondersteuning, Support, Business Intelligence, Informatiemanagement en Projecten & New Business. De afdeling adviseert de organisatie over medische technologie, IT-systemen, ondersteuning van bedrijfsprocessen, communicatie en de technische infrastructuur.

Het team Business Intelligence wordt gevormd door zes enthousiaste deskundige BI- specialisten en voorziet in een integrale informatievoorziening voor de gehele organisatie; van Raad van Bestuur, managers financiën, advies & beleid, medisch- en zorgmanagement tot ondersteunende diensten en overige interne klanten.

De functie

Ons ziekenhuis beschikt over veel waardevolle data en door deze data in een leesbaar formaat aan te bieden, beantwoorden we organisatievragen op gebied van: doorstroomtijden, bezettingen, aantal verrichte operaties en de kosten van dure geneesmiddelen. Ook verzorgen we de onderbouwing voor business cases, data-aanleveringen t.b.v. wetenschappelijk onderzoek, ondersteuning bij jaarrekeningen en aanlevering van landelijke indicatoren.

Onze data halen we uit verschillende bronsystemen, waarvan het grootste deel uit het Ziekenhuisinformatiesysteem en Elektronisch Patiënt dossier (EPIC) komt. Naast alle medische dossiers wordt ook financiële en HR data door ons verwerkt, welke we met elkaar combineren in dashboards en rapporten.

Jij bent een BI-specialist met passie voor technische oplossingen en zorgt voor een stabiele architectuur. Dit is een belangrijke basis voor onze innovatieve werkzaamheden. Je kent de technische snufjes van SQL server, SSAS en SSIS en bent sterk in complexe query’s schrijven en de performance hiervan te analyseren. Aan het eind van de werkdag ga je tevreden naar huis als je een degelijke oplossing hebt neergezet in ons BI-landschap. Ook ontwikkel je graag slimme oplossingen die het beheer vereenvoudigen.

Door de ETL-processen te beheren en te monitoren zorg jij dat data tijdig en volledig beschikbaar is. Dankzij jouw technische kennis van opzetten van DWH-modellen en ETL draait dit als een zonnetje. Je BI-collega’s zullen blij zijn met jouw kennis.

We werken met een gestandaardiseerd Datawarehouse waarin onze financiële, HRM en productiedata is gecombineerd. Ook ontwikkelen we kleine stukken maatwerk. In de nabije toekomst worden meer bronsystemen aan het DWH toegevoegd. Deze zomer zijn we gestart met de uitrol van nieuwe dashboards in Microsoft Power BI. En in de nabije toekomst staat een interessant traject in ons jaarplan voor uitbreiding van onze BI-architectuur richting Selfservice BI.

Je werkt mee in ons professionele en gezellige team, waarin we werken volgens de Agile methodiek. Zo bepalen we in onze dagelijkse stand-up de prioriteit en de werkverdeling. Naast jouw technische uitdaging, beantwoord je ook informatievragen van collega’s (management, medisch specialisten, verpleegkundigen, financial controllers). Je bent proactief en doet voorstellen om de technische processen onder onze dienstverlening te verbeteren.

Kortom: Binnen ons team ben jij straks verantwoordelijk voor het beheren & monitoren van de ETL-processen en kennen de bijbehorende Epic-omgevingen voor jou geen geheimen meer. Dit doe je in goede samenwerking met IZT-collega's uit ons infra-team; jij bent de communicatieve schakel tussen beide teams. Ben jij de specialist die ervoor zorgt dat alle data dagelijks het Datawarehouse binnenkomt?


Functie eisen

Het profiel

• Je beschikt over minimaal een afgeronde HBO-opleiding en hebt ervaring in een vergelijkbare functie

• Kennis van SQL Server, SQL Server Integration (SSIS), Analysis Services (SSAS)

• Ervaring met stored procedures en SQL query’s

• Kennis van Caché databases is een pré

• Certificering Epic Cogito (Clarity) of bereid zijn om deze te behalen

• Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal voor communicatie met onze leverancier

• Bereidheid tot reizen voor het volgen van training bij Epic (V.S.) 

• Het schrijven van complexe query’s ligt jou goed

• Met jouw BI ervaring in zorginstellingen (ziekenhuizen, behandelcentra, etc.) begrijp je de complexe informatievragen van onze organisatie

• Je bent integer en weet goed om te gaan met gevoelige (patiënt)data

• Je werkt zelfstandig en weet goed om te gaan met de vrijheid die je krijgt om je werkzaamheden in te delen.

• En tot slot: We vinden het belangrijk dat we met je kunnen lachen; humor en grappen, het mag bij ons!


Aanbod

Ons aanbod

De vaste werklocatie is Hoofddorp. Soms ben je voor overleg op onze andere locaties. Veel collega’s komen met de fiets naar het werk en het Spaarne Gasthuis is ook met zowel de auto (half uur vanuit Amsterdam), als met het OV (bus stopt voor de ingang) prima bereikbaar. Je kunt tegen een geringe vergoeding voor de deur parkeren.

Deze functie van Business Intelligence specialist is ingedeeld in functiegroep 60 (CAO Ziekenhuizen). Dit houdt in maximaal € 4.466,- bruto per maand op fulltime basis voor een 36-urige werkweek, afhankelijk van je werkervaring. Ben je nog niet senior, maar wel gedreven om te groeien als technisch BI-specialist? Op basis van opleiding en ervaring is inschaling in functiegroep 55 met doorgroei naar 60 bespreekbaar. Het is bij ons mogelijk om 4 x 9 uur te werken. Ook een parttime dienstverband en/of deels thuis werken is bespreekbaar.

Het dienstverband is voor bepaalde tijd, namelijk voor de duur van een jaar. Na deze periode is de intentie het dienstverband voor onbepaalde tijd voort te zetten.

Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) en het navragen van referenties maken deel uit van de selectie procedure.

Inlichtingen

Wil je meer informatie of heb je vragen, neem dan contact op met Gloria da Silva, dit kan ook buiten kantoortijden. 
Telefoonnummer 06-15074217 of per email g.dasilva@lectio.nl
Naast deze vacature zijn er regelmatig andere ICT vacatures bij het Spaarne Gasthuis. Spreekt het werken als ICT professional in een ziekenhuis je aan dan komen we graag met je in contact! 

Sollicitatie

Spreekt deze vacature je aan en wil je reageren, gebruik dan onderstaande link om te solliciteren. Wij ontvangen je CV en motivatie graag in het nederlands!