We brengen de functie in kaart en schrijven zo nodig een functieprofiel. Vervolgens  gaan we gericht op zoek naar geschikte kandidaten. We brengen de vacature onder de aandacht van ons netwerk. Dit netwerk bestaat uit kandidaten die direct op zoek zijn naar een andere baan maar daarnaast bestaat dit netwerk ook uit kandidaten die bij ons hebben aangegeven een overstap naar een nieuwe baan te overwegen indien deze aansluit op hun aan ons kenbaar gemaakte wensen.
Daarnaast adverteren wij veel op diverse jobboards en social media en benaderen we kandidaten rechtstreeks. Om vacatures in te kunnen vullen waar weinig mensen voor beschikbaar zijn moet je creatief te werk gaan. LECTIO Recruitment heeft daar veel ervaring in..

Daarnaast adviseren wij u ook over de mogelijkheden in de markt. Voor functies waarbij er een tekort aan mensen is gaan we met u in gesprek om vanuit onze gezamenlijke expertise de knelpunten vast te stellen. Ook denken we mee over eventuele aanpassingen in het profiel, waardoor vacatures snel kunnen worden ingevuld.

We selecteren kandidaten met een scherp oog voor competenties en de match met de organisatiecultuur. We begeleiden de kandidaat naar de functie die het beste bij hem of haar past, dat is ons specialisme.

Voor nieuwe opdrachtgevers hebben wij een speciale kennismakingsaanbieding, we vertellen u er graag meer over.